ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Предменструален синдром – ПМС и менопауза – лечение с ароматерапия и хомеопатия

Предменструален синдром – ПМС е сборен термин за различни симптоми, които се появяват всеки месец преди началото на менструацията. Някои може да са причинени от промени в хормоналните равнища.

ПМС
ПМС

Обикновено включват подутост, задържане на вода, напрегнатост или болки в гърдите, депресия, напрежение, главоболие, раздразнителност, копнеж за захар и резки промени в настроението.

Лечение

Диета и хранене. Намалете газираните безалкохолни напитки, кофеина, захарта и солта, защото всички те могат да утежняват симптомите. Яжте много зелени зеленчуци и салати.

Опитният диетолог може да ви предложи добавки: витамини В6 или В-комплекс и особено фолиева киселина и масло от вечерна роза.

Ароматерапия. Ваните с лимонова трева успокояват емоционално.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Вземайте Lycopodium за депресия, Sepia за напрегнати гърди, болка, умора или резки промени в настроението и Pulsatilla за плачливоетта.

МЕНОПАУЗА

Когато репродуктивната система на тялото постепенно отслабне, яйчниците се съсухрят и генерират все по-малко естроген, макар че продължават да произвеждат малки количества хормони няколко години след менопаузата. Най-често срещаните симптоми на менопаузата са горещите вълни и нощното изпотяване, сухотата във влагалището, инконтиненцията, депресията, забравянето, объркването, чувството за нереалност, приличащо доста на пристъп на паника, слаба памет, неспособност за концентрация и общо чувство на неразположеност, умора и липса на енергия.

Лечение

Горещите вълни могат да се облекчат с носене на бельо от естествени материи. Да не се използват найлонови чаршафи.

диета и хранене. Опитният диетолог може да ви препоръча масло от вечерна роза, витамин В6 и калций. Избягвайте силно подправените храни, пушенето и пиенето на алкохол и кафе късно вечер: те влияят на кръвоносните съдове. Яжте много богати на калций храни, включително кисело мляко, обезмаслено прясно мляко, спанак, портокали, ябълки и домашно сирене, за да минимизирате риска от остеопороза (болест на чупливите кости).

Билкова медицина. Сухотата във влагалището може да се облекчи чрез прилагане на масло от жожоба преди половия акт.

Ароматерапия. Розовото масло е успокояващо при психологични проблеми; масло от здравец, смесено с иланг-иланг, може да подобри мускулния тонус, когато се втрива върху гърдите; маслото от чаено дърво, разтворено 1 към 3 с неутрално масло, се справя с влагалищната сухота. Можете да прибавите 10 капки от него във ваната.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Хомеопатът ще снеме детайлна анамнеза и ще предписва лекарства както за физическото, така и за психичното състояние. Те могат да включват: Lachesis, Sepia и Pulsatilla (за промените в настроението), Belladonna (за горещите вълни), Graphites (за загубата на либидото и емоционалната нестабилност), Cimieifuga (депресия, раздразнителност, неспокойство), Caulaphyllum (нервно напрежение, тревожност, емоционална нестабилност, болки в ставите) и Arnica (болки в гърба, умора, болки в мускулите).

Акупунктура. Може да помогне при психологичните симптоми, например тревожност, депресия и раздразнителност, и да облекчи горещите вълни и болките в гърба.

Съвети

Избягвайте солта, мазната храна, чая и кафето. Ограничете консумацията на млечни продукти и рафинирани въглехидрати. Яжте пресни плодове и зеленчуци и включете в храната си:

Предприемете стъпки, за да се справите със стреса, който може да Влошава оплакванията. Опитайте се да включите в режима си всекидневни физически упражнения.

Прочетете повече за продуктът МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА РОЗА като последвате линка.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *