ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Цистит и инфекциите на пикочния канал се лекуват с тези природни методи

Цистит и инфекциите на пикочния канал се причиняват от възпаление на покриващата тъкан. Това обикновено е резултат от разпространение на вирусна инфекция от ануса, поради лоша хигиена или чрез полов акт.

При цистит - червена боровинка
При цистит – червена боровинка

Функцията на пикочната система, която се състои от бъбреците и пикочния мехур заедно със свързващите ги тръби, е да поддържа вътрешния баланс на вода и соли в тялото. Тя е отговорна и за филтрирането на кръвта и изхвърлянето на прекомерните отпадъци и отпадъчни продукти. Бъбреците играят жизненоважна роля в отстраняването на токсините и в отделянето на важни хормони. Бъбреците са изградени от нефрони, които отговарят за филтрирането на малките молекули от кръвта, включително вода, глюкоза и отпадъчни продукти. Снабдяването с кръв на бъбреците е внушително: повече от 150 л кръв преминава през тях всеки ден, за да формира 1 литър урина, който тялото произвежда всекидневно. Образуваната в бъбреците урина преминава по уретерите и се съхранява в пикочния мехур, докато обстоятелствата позволят тя да бъде изхвърлена. Мехурът се изпразва през уретрата (пикочния канал). При жените тя е дълга около 4 см, но при мъжете дължината й е 25 см. Пикочният мехур е влакнест орган, който се разширява, когато се пълни с урина. Когато стигне максималния си капацитет, той изпраща съобщение на главния мозък. Мозъкът осъзнава, че урината трябва да се изхвърли.

ЦИСТИТ

И двата пола могат да страдат от цистит, но жените обикновено са по-податливи заради по-късия им пикочен канал – бактериите могат да достигнат до мехура по-бързо.

Симптомите включват болезнено уриниране, мътна урина, повишена температура и болки в гърба при тежките случаи.

Циститът може да се причинява и от влагалищни инфекции, например млечница (кандида), болести, предавани по полов път, и вагинални дезодоранти. Нараняването (в резултат от полов акт или раждане) също може да задейства заболяването.

Лечение

Диета и хранене. Пийте много вода, чай от лайка и сок от червени боровинки. Изхвърлете алкохола и всички кисели плодови сокове. Мажете влагалището с непастьоризирано кисело мляко, за да помогнете да се възстановяват здравословните бактерии.

Билкова медицина

Препоръчват се запарки от бял равнец, пирей и маточина.

Хомеопатия. Cantharis 6с u Staphysagria 6с са благотворни.

Ароматерапия. Сандаловото дърво, обикновената хвойна, лавандулата или бергамотът, използвани за масаж на корема или във ваната, ще намалят болката и дискомфорта.

Акупресура. Тя също може да облекчава болката.

Съвети

Това състояние може да се предотврати чрез: поддържане на висока хигиена след ходене в тоалетната; отиване в тоалетната веднага щом изпитате нужда от уриниране, изпразване на мехура преди и след полов акт, миене или къпане преди полов акт (и двамата партньори), гарантиране, че овлажняването е достатъчно по време на половия акт (използвайте овлажняващ крем, ако е необходимо), избягване на тясно долно бельо и чорапогащници, неупотреба на промивки и вагинални дезодоранти.

Хранителни добавки

Уникалната хранителна формула от люспи на елда, сушени плодове и червени боровинки осигурява естествена защита на кръвоносната и отделителната система. В една опаковка ВИРУМИН ДЕНТ има 38% люспи от елда, 24% хибискус цвят, 9% плодове от касис, 8% зелен чай, 5% плодове от червена боровинка, 4% плодове от малина, 3% плод арония, 3% плод шипка, 3% листа от мента, 2% ябълка, 2% цвят от черна ружа цвят.

Най-доброто природно средство при проблеми с отделителната система е ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА – Гарантира здраве за бъбреците и уринарния тракт, сполучливо профилактично средство за цялата отделителна система.

ИНФЕКЦИЯ НА ПИКОЧНИЯ КАНАЛ

Всички части на пикочния канал могат да се инфектират.  Инфекцията причинява възпаление на засегнатата част и клиничният синдром, свързан с него, обикновено е характерен.

Възпалението на уретрата причинява болки при уриниране. Ако има инфекция, в отвора на уретрата могат да се забележат гной или кръв.

Уретритът при жените обикновено се причинява от нараняване при полов акт, а не толкова от инфекция.

Уретритът при мъжете по-често се причинява от полово предавани инфекции като гонорея или хламидия. Такива инфекции обикновено не проявяват никакви симптоми при жените, но е важно и двамата партньори да се лекуват адекватно, за да се предотвратят дълговременни усложнения, например безплодие. Уретритът обикновено продължава два или три дни.

Лечение

Следвайте съветите за допълнителни терапии, които са подходящи за лечението на цистит.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *