Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алергични реакции – билки, добавки, хомеопатия

Кожата често е първата област на тялото, демонстрираща алергични реакции към храна или вещества, които човек не възприема. Някои алергични реакции са местни и временни – потницата или контактният дерматит например, и ще изчезнат с избягването на алергена. Други се появяват многократно, хронични са и са резултат от конституционален дисбаланс.

Билки при алергия
Билки при алергия

Дерматитът е общ термин, използван за описване на всякакъв вид дразнещ, сърбящ обрив върху тялото. Екземата обикновено се отнася до хроничен проблем, който, изглежда, е свързан с някаква нетърпимост към храна или с алергична реакция в друга телесна система. Екземата най-често е свързана с астмата.

ДЕРМАТИТ

Контактният дерматит обикновено атакува кожата там, където тя е най-тънка (горната част на дланите, клепачите), или само онази част, влязла в допир с дразнителя. Бижута или козметика могат да оставят много добре очертани обриви, показващи точно къде са били в контакт с кожата. Симптомите включват зачервяване и сърбеж, мехури, сухи люспи и подуване, които могат да засегнат частите на тялото около областта на обрива.

Лечение

Опитайте се да откриете причината за реакцията, така че да можете да я избягвате. Сред виновниците са метали (особено никел), козметика, парфюми, гумени предмети и медицински мехлеми. Направете си тест за алергия; ако не можете сами да откриете причината.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура и акупресура. Те могат да се използват конституционално. Акупресурата е в състояние временно да облекчава сърбежа.

Билкова медицина. Хербалистът ще предписва лекарства съобразно индивидуалните потребности, но може да използва следните, прилагани външно като мехлеми или лосиони: върболист (блатия), врабчови чревца, листа от бъз и алое вера.

Препоръчваме продукта – ЧИСТ ЕКСТРА СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА, който съдържа 100% неразреден и чист сок, който е получен от подбрани студено обработени и студено стабилизирани листа Aloe Vera Barbadensis VAR Miller (99,55%), за максимална защита и запазване на оригиналните съставки на продукта.

Хомеопатия. Хомеопатите ще искат да се срещнат с пациента и да го лекуват индивидуално, но острите кризи ще реагират добре на графит,  нефт, Rhus tox. и сяра.

Избягвайте дразнители, за крито се знае, че причиняват внезапни пристъпи. Използвайте крем с невен като овлажни тел. Предприемете стъпки за справяне със стреса, ако той влошава състоянието. Може да помогне масло от вечерна роза върху кожата, а в храната трябва да се включат допълнителни количества витамини В и С и цинк.

ЕКЗЕМА

Пази инфекция може да се дължи на кожна реакция на дразнещо вещество, на кожна алергия или на вътрешна алергична реакция.

Някои форми на алергична екзема се предават в семейството заедно с астмата и сенната хрема.

Симптомите на екземата са плаки от суха, червена, сърбяща кожа, които могат да се лющят или да сълзят и да се пукат.

Лечение

Диета и хранене. Тъй като всички алергии към определени храни могат да бъдат част от проблема, опитайте се да откриете кои хранителни вещества влияят върху състоянието ви (виж насоките за хранене по-долу). (Атопичната екзема е по-рядко срещана при кърмените бебета и засегнатите деца често са алергични към краве мляко или други храни.) Много практици препоръчват промяна в храненето като част от лечението на екземата. Добавките от безстъблена иглика са много полезни.

Хидротерапия. Горещите кални или пясъчни бани и солите за къпане от Мъртво море са известни с това, че намаляват чувствителността в дългосрочен план. Прибавете половин чаша натриев бикарбонат към водата във ваната за кратковременно облекчаване на дразненето.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Билкова медицина. Пийте чай от невен или була и приемайте канадски хидрастис или през устата (смесете с мед), или като запарка за мазане на кожата. Маслото от жълт кантарион също е ефективно. Акупунктура. За нея се твърди, че има добър успех. Традиционна китайска медицина. Билковите чайове са се оказали високо ефективни за облекчаване на детската екзема.

Масаж. Установено е, че всекидневният местен масаж с есенциални масла от роза, здравец, обикновена хвойна, лавандула или исоп са благотворни при някои хора, страдащи от екзема.

Ако около устата ви има оток или ви е трудно да дишате, незабавно се консултирайте с лекар

ЕКЗЕМА – НАСОКИ ЗА ХРАНЕНЕТО

Избягвайте дадена храна в продължение поне на три седмици, за да Видите дали тя има някакво въздействие върху екземата ви.

Никога не изключвайте повече от една основна храна от менюто си, преди да се консултирате с професионалист.

Първо се опитайте да елиминирате млечните продукти – най-честият виновник, за да видите дали това помага.

Ако млечните продукти не са причинител, преминете последователно към другите възможности.

Намалете преработените и “боклучавите” храни. Четете етикетите на всеки хранителен продукт, който купувате. Следете специално за съставките им, например суроватка (млечен продукт) или яйца.

Яжте по-малко животински мазнини и повече зеленчукови мазнини и мазна риба.

Опитайте добавки от масло от безстъблена иглика, рибени масла (омега 3 и омега 6 мастни киселини, а не пълномаслено рибено масло), витамини В и Е, бетакаротин (25 000-200 000 единици дневно), цинк, селен и магнезий.

УРТИКАРИЯ (КОПРИВНА ТРЕСКА) Уртикарията е алергична реакция на определени храни, на лекарства, например антибиотици, или на директен контакт (например ужилване от насекоми). Често срещаните храни, които причиняват уртикария, са млякото, пшеницата, царевицата, цитрусовите плодове, яйцата, ягодите и ракообразните морски животни. Някои видове уртикария, изглежда, се причиняват от емоционален дистрес. Без значение каква е причината, стресът винаги утежнява състоянието.

Уртикарията се характеризира с релефни червени плаки, понякога с блед център, които силно сърбят Обикновено те се причиняват от хранителна алергия (ракообразните животни, ягодите и ядките са често срещани алергени), добавки към храните, медикаменти, ужилвания от насекоми, крайни случаи на сенна хрема, стрес и – при хората, уязвими на това заболяване – горещина, студ или слънчева светлина.

Копривната треска се появява тогава, когато кожата кара тялото да отделя хистамин в засегнатите тъкани. Те се повдигат в характерните резки, обикновено появяващи се върху устните, около очите, по крайниците, торса и шията. Понякога се подуват езикът и ларинксът, което може да запуши гърлото и да пречи на нормалното дишане. В този случай е необходима незабавна лекарска помощ. Копривната треска може да трае няколко дни или просто няколко часа.

Лечение

Натуропатия. Мажете с крем, съдържащ витамин Е.

Билкова медицина. Мажете засегнатата област със запарки от лайка или врабчови чревца, за да облекчите сърбежа.

Диета и хранене. Витамин С намалява риска от повторни пристъпи.

Хомеопатия. Вземете Urtica при реакция на копривата, Apis при дразнещи плаки и Rhus tox. при покрити с петна отоци.

Някои храни, например авокадо, могат да причиняват кожни реакции.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *