Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква може да е причината за сърбежът по ръцете

Две години работих на място, където боравех с много документи. Получавах силен сърбеж по ръцете. След това смених работата, но сърбежът продължи, както и преди, не ме оставя   на мира. Трябва ли да предприема някакви мерки, или да чакам да си премине от само себе си?

Ангелина Петрова – Бургас

От вашето писмо не става ясно дали ви е поста­вена диагнозата атопичен дерматит. Ако имате тази диагноза, причината за обострянията, сър­бежът, който получавате, не е свързан с работата с документи. Вие трябва да се изследвате, като дадете кръв за уточняване на алергените. Така ще стане ясно какво точно предизвиква реакцията по кожата ви.

Но е възможен и друг вариант. Сърбеж по ръце­те можете да получите не само при дерматит. С такъв проблем се сблъскват и хора с екзема, а също и краста. Само по този признак не е възможно да се разбере каква е причината. Затова се консулти­райте със специалист.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *