ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Маска за лице с куркума лекува белези и акне

Имате проблем с белезите и акнето? Разберете как се приготвя тази маска за лице с куркума, която ще ви помогне да се справите с несъвършенствата.

Акнето, бръчките, белезите и тъмните кръгове под очите могат да създадат много неудобства. Тези проблеми не само пречат на красивия външен вид, но и могат да увредят кожата. Вижте кои са ценните съставки на тази маска за лице с куркума и как те ще ви помогнат да се справите  проблема.

Етикетите на голямото разнообразие от козметични продукти на пазара твърдят, че ще отстранят белезите от акне, както и тъмните кръгове. Ефективните продукти са твърде скъпи, а и не винаги имат очаквания ефект. Повечето от тях са пълни с химически съставки, парабени и парафини, които вместо да помогнат за справяне с проблема го влошават.

Хубавото е, че в кухненските ни шкафове има безценни съставки, които ще ви помогнат да се справите с неестетическите белези. Един от тези продукти е куркумата. Жълтата подправка има антиоксидантни свойства, което помага в борбата с щетите, нанесени от свободните радикали. Също така, куркумата е много ефективна при лечение на акне, премахване на белези и намаляване на бръчки и тъмни кръгове. Тя има антибактериално свойство, което спомага за елиминирането на бактериите. Противовъзпалителните свойства на подправката ще намалят болката и възпалението, причинени от акне.

Други съставки, които ще ви помогнат да се справите с белезите и несъвършенствата по кожата са: медът, кокосовото масло и киселото мляко.

Медът е чудесен метод за овлажняване на кожата. Противовъзпалителните му свойства ще намалеят зачервяването и възпалението, причинени от акне, както и ще ви помогне в борбата с белезите.

Кокосовото масло има както антибактериални, така и антиоксидантни свойства. То ще помогне за поддържане на по-млад вид на кожата и избледняване на белези и петна.

Киселото мляко съдържа млечна киселина, която премахва мъртвите клетки на кожата. То спомага поддържането на балансирани нива на рН на кожата.

Когато се използва редовно, това маска за лице с куркума ще помогне за изчистване на кожата.

Маска за лице с куркума:

Ето какво ще ви е необходимо:

  • Био куркума на прах – от 1 до 3 чаени лъжички
  • Кисело мляко – 1 супена лъжица
  • Мед – 1 чаена лъжичка
  • Кокосово масло (екстра върджин) – 1 чаена лъжичка
  • мерителни лъжички
  • Купа за смесване

Начин на приготвяне на маска за лице с куркума:

Сложете 1 супена лъжица кисело мляко в купа.

11
Добавете  1 чаена лъжичка суров мед купата.
2
Добавете 1 чаена лъжичка кокосово масло.
3
И накрая – добавете 1 до 3 чаени лъжички куркума на прах.
4
Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
5

Вашата маска за лице с куркума е готова!

Начин на употреба:

Измийте лицето си и нежно го подсушете. Нанесете маската за лице с куркума с пръсти или с помощта на четка за грим. Оставете за около 15 минути и изплакнете с хладка вода. Правете маската веднъж седмично.

Източник: www.top10homeremedies.com

 

Глобал Хелт Анти-пигмент
Глобал Хелт Анти-пигмент – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Маска за лице с куркума лекува белези и акне

  1. Бис каза:

    Аз си направих маската. След измиване, лицето ми стана с ужасен жълт оттенък, като болна от жълтеница в тежък стадий. Отделно се омазни прекалено. Бялата хавлия, с която се подсуших не знам дали някога пак ще е бяла… Ужасна е, не ми хареса!

    • Помощник каза:

      Топнете памук в прясно мляко и изчистете, и също добавете супена лъжица прясно мляко в сместа за намаляне на оттенъка. Като цяло е изключително подхранваща маска, в резултат на която кожата ви блести и сияе. Има ефект над хиперпигментация, но както споменах, забършете с мляко след измиване. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *