Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Сарачоглу: Всичко, което не знаете за водата с лимон

Използването на вода с лимон има безспорни ползи за организма

Lemon-Water
Но има и митове за водата с лимон, които си струва да бъдат споменати, преди да стане въпрос за ползите от лимонената вода.

Безспорно, полезно за организма е да се пие сутрин на гладно вода с лимон. Но онова, което трябва да се има предвид, че водата с лимон не алаклизира кръвта. Тази комбинация не може да се ползва в случаите, в които искате да намалите киселинността в организма.

Доктор Ибрахим Аднан Сарачоглу е известен не само в Турция, но и в Европа със своя метод на детоксикация, при който лимонът е една от главните съставки.

Днес ще започнем с едно въведение в детоксикиращия метод на доктор Ибрахим Аднан Сарачоглу, а именно – какви са ползите на водата с лимон, за които много малко се говори, но пък имат много по-голям ефект за здравето, отколкото киселинния баланс на организма, за който стана дума в началото на статията.

Запек

Пиенето на лимонена вода може да предотврати упорития запек, тъй като насърчава движението на червата. Без съмнение водата с лимон е чудесна за храносмилателното здраве. Вода с лимон не бива да се използва от хората, които имат язва, гастрит или киселини.

Камъни в бъбреците

Хората често забравят колко полезна е водата с лимон за бъбреците. Лимоните съдържат калий, който увеличава цитратите в урината, а по този начин, се предотвратява образуването на оксалати, и се премахват камъните в бъбреците.

Жлъчен мехур

Вие може значително да намалите болката, която се дължи на камъни в жлъчния мехур, чрез пиене на вода с лимон, докато се храните. За здравето на жлъчния мехур вода с лимон се пие по време на хранене – не преди и не след хранене.

Болка и подуване на ставите

Водата с лимон помага да се намали наличието на пикочната киселина в ставите ни, като по този начин се намалява възпалението. Това е изключително полезно за хора с артрит, тъй като по този начин има контрол върху болката.

Болки в мускулите

Само един месец редовни тренировки във фитнеса и незабавната консумация на вода с лимон след тренировките ще направят чудеса за вашето здраве.

Прекалена консумация на алкохол

В момента, в който усетите, че алкохолът ви идва в повече, пийте вода с лимон. Тя ще предотврати желанието за консумация на спиртни напитки.

Хранително отравяне

Ако сте жертва на хранително отравяне, ако сте консумирали повече зеленчуци с нитрати, или просто усещате тежест в стомаха – пийте топла вода с лимонов сок.

Не забравяйте! Важна е дозата, затова доктор Ибрахим Аднан Сарачоглу дава следния пример за това в какво съотношение трябва да е водата с лимон. На 300 мл. вода се слага сок от един средно голям лимон, предварително прецеден през цедка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *