Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прочетете това и никога повече няма да миете пилешкото месо!

Миете ли суровото пилешко месо, преди да го сготвите? Със сигурност!

пилешко месо Понякога това не е най-ефикасния начин, чрез който можете да подготвите пилешкото месо за готвене. Но или така сте свикнали, или някой ви е казал, че е нормално да почистите пилешкото месо, което току що сте размразили, като го измиете с течаща вода.

Всъщност, много хора в света мият суровото пиле, преди да го сготвят. Те си мислят, че това е нещо добро, и че по този начин ще се справят със замърсената храна. Но професор Дженифер Квинлан от Университета в Дрексел твърди точно обратното. Според нея всички ние трябва да знаем, че ако си купуваме замразено пиле, твърде вероятно е в него вече да има салмонела или кампилобактер, или и двете. Салмонелата и кампилобактерията, са често срещани бактерии и те са основна причина за замърсяването на храните. Така че, когато миете суровото пилешко месо в кухненската мивка, вие всъщност разплисквате бактериите навсякъде. Дори и върху вас! Това е така, защото водата не може да измие тези видове бактерии.

Да си представим че върху пилето наистина има някакви опасни бактерии, попаднали кой знае откъде и как. Измиването няма да ви помогне да се отървете от тях. Истината е, че след като месото се обработи термично, всички вредни бактерии умират. Миенето на месото не е просто грешна тактика, но и крайно неефективна.

Има ли безопасен начин за почистване на замърсяванията от пилешкото месо? Да, има! Всичко, което трябва да направите, е да използвате кухненска кърпа и да избършете пилето с нея. Вие ще почистите мръсотията и някои от бактериите по повърхността. Според последните статистически данни, почти 8 000 души в България боледуват или търсят лекарска помощ заради консумация на заразена и замърсена храна годишно. Ще кажете, че измитото пиле не е виновно, то така или иначе след това е било сварено или опечено. Да, но бактериите, попаднали върху ръцете ви, могат да попаднат и върху друга храна, и така да бъдат погълнати.

Дебело подчертаваме, че подобно заразяване се случва сравнително рядко, но все пак се случва. Може да се предпазите като не се престаравате особено в измиването на пилето с течаща вода. Достатъчно е да го обтриете с мокра хавлиена кърпа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Прочетете това и никога повече няма да миете пилешкото месо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *