Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топлинен обрив? Вижте как се лекува!

Топлинен обрив не е болест, а неразположение. Получава се, когато потта засяда в порите и се разпространява в околните тъкани, като предизвиква дразнене.

В резултат на това към прегряването и потта се прибавя дребен червен обрив с нетърпим сърбеж (топлинен обрив), който покрива гърдите, гърба, подмишниците и дори гънките на лактите и слабините.

Обривът обикновено преминава за 3-4 дни от само себе си особено ако стоите на сухо и прохладно, носите свободни памучни дрехи и оставяте мястото да диша. Но ако искате да се избавите по-бързо или да намалите сърбежа, следващите рецепти ще ви помогнат.

ХИДРОТЕРАПИЯ: ментово освежаване

Хладна вана за лечение на топлинен обрив
Хладна вана за лечение на топлинен обрив

Хладната вана с мента бързо облекчава сърбежа от топлинния обрив. Увийте 1-2 чаши пресни листа от мента в парче марля, напълнете ваната с хладка вода, потопете вързопчето във водата за 3—5 минути и се накиснете за 5—10 минути. Повтаряйте банята колкото често е необходимо.

КИМИОН и КОРИАНДЪР: аюрведическа мъдрост

Аюрведа разглежда топлинния обрив като пита дисбаланс или свръхдоминиране на огнения елемент в тялото. Семената от кориандър и кимион охлаждат огъня, обяснява Пратима Райчур, аюрведа терапевт от Ню Йорк. Накиснете 1 чаена лъжичка семена кимион и 1 чаена лъжичка семена кориандър в 360 мл вода и оставете да престоят една нощ. На сутринта прецедете и изпийте течността, препоръчва д-р Райчур. Правете това всеки ден до преминаване на обрива.

НЕВЕН: успокоява

Гелът на водна основа с невен ускорява преминаването на обрива. Не използвайте мехлем или крем с невен, защото те блокират контакта с въздуха, което влошава положението. Мажете мястото с гела колкото често е необходимо.

ЛАВАНДУЛА: чиста или с невен

Етеричното масло от лавандула успокоява и възстановява кожните клетки и помага при всякакви кожни проблеми. Можете да намажете обрива с 1-2 капки чисто лавандулово масло 3-4 пъти на ден. Можете да добавите 1-2 капки лавандула към гел с екстракт от невен за по-голям ефект.

Всички препоръки следвайте внимателно и само ако сте сигурни, че нямате алергия към някоя съставка.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *