ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да си направим билкови отвари за лечение на гингивит?

Гингивит е заболяване, което причинява възпаление на венците

gingvit Това е може би най-често срещаното неразположение на устната кухина, и по-специално на зъбите. Обикновено е свързано с бактериален биофилм, който се образува върху повърхността на венците и зъбите.

Лечението на гингивит може да бъде чрез механично отстраняване източника на възпаление на венците, или чрез химиотерапевтични средства (например вода за уста). Има готови води, които може да си закупите от аптеката, или след консултация с вашия зъболекар. Но може да приложите и домашни средства, които не са по-лоши от готовите води, и са също толкова ефективни, ако не и по-ефективни от купешките.

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ СИМПТОМИТЕ НА ГИНГИВИТ?

Може да имате възпаление на венците, ако са налице следните симптоми:

– подути или зачервени венци
– кървене от венците, докато си миете зъбите или по време на хранене
– лош дъх от устата в някои случаи

КАК ДА СИ НАПРАВИТЕ БИЛКОВИ ОТВАРИ ЗА ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ГИНГИВИТ?

Може да започнете с гаргара от лайка. Това е най-простото и ефективно средство. Нужно ви е да си набавите равни части сушена лайка и градински чай. Лайката и градинския чай действат като успокоително и противовъзпалително при гингвит и спомагат за заздравяване на венците.

Нийм е антибактериална аюрведическа билка, от която може да използвате 2-12 капки. Масло от нийм се продава в здравословните магазини.

Силен чай от мента може да се използва за изплакване на устата и за облекчаване на възпалените венци. Излишно е да припомняме, че ментата ще освежи и дъха ви.

Няколко капки масло от чаено дърво във водата може да се използва като антисептична гаргара, за да се ускори процеса за заздравяването на венците.

Изплакването на устата с чай, направен от хвощ може да помогне при по-сериозно увреждане на венците.

Солената вода или физиологичен разтвор за уста е едно от най-често използваните средства за облекчаване на дискомфорта, причинен от възпалението на венците. Това може да бъде направено чрез добавяне на щипка морска сол в хладка вода и гаргара с него.

Дъбовата кора е силно стягащо средство, което може да помогне за облекчаване на подутите венци. Хубаво е да си правите промивки с вода от дъбова кора колкото се може по-често.

Пиенето на зелен чай може да предостави незабавна помощ при подути и възпалени венци.

Същото действие има и вода от босилек.

При желание и възможност, може да смесите няколко билки от горе посочените и да си направите собствена вода за уста.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *