ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Животното вкъщи

Хората, които имат домашен любимец, се разбират по-добре с партньорите си в живота.

Все едно дали ще е куче, коте, зайче, декоративни рибки или шарено папагалче – всички те действат по един и същ начин. Спокойствието на котката, отпусната на дивана, заразява, а кучето ви изкушава да го погалите, което действа успокояващо. Заниманията с домашния любимец намаляват стреса, сърцебиенето се забавя, когато галим някаква животинка. Статистиката сочи, че собствениците на животни имат по-ниско кръвно налягане, по-малко количество лош холестерол и са по-рядко в депресия, отколкото хората без домашни любимци.

Малкият терапевт на четири лапи разтоварва от напрежението. Грижите за него и редовните разходки на чист въздух са отлично средство за преодоляване на стреса и прекаленото самоанализиране. Бъбренето с другите стопани по време на разходката е един вид забавление и хората си говорят на приятни теми. Който има домашен любимец, значи има верен приятел. Той носи усещането, че ви обича безпрекословно и ви приема безрезервно, а това е много важно. Да носиш отговорност за отглеждането на друго живо същество е много възпитателно и за децата. Хубаво е да вземете домашен любимец още докато детето е малко, за да свикват и растат едновременно.

Хората, които отглеждат риби, умеят да ценят успокояващото въздействие на аквариума. Шум от автомобили, звън на телефони, телевизия, музикален фон – всеки ден ушите ни са подложени на истинско изпитание. Продължителният шум води до стрес. Затова е важно от време на време да си даваме почивка в тишина. Наблюдаването на рибите по време на хранене, съзерцаването на техните спокойни движения, тихото бълбукане на филтъра, както и нежните движения на водораслите – всичко това носи усещането за спокойствие и задоволство.

 

 

Дръж се с гаджето си като с куче!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *