Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Заложете на народната медицина, която помага при бронхит

–          Теснолистен живовляк: добре измити листа от теснолистен живовляк се размачкват, изцеждат се и получения сок се разбърква с равно количество пчелен мед. Сместа се вари 20 минути на слаб огън. Приема се по една супена лъжица 3 пъти дневно.

–          Бял бор: вземат се 100 г борови връхчета и се варят в два и половина литра вода докато течността остане половин литър. Изстиналата и прецедена отвара се подслажда с мед и небет шекер и от нея се пие по една кафена чашка три пъти дневно.

–          Миризлива теменужка:  измиват се 50 г изсушени цветове от миризлива теменужка, заливат се с една чаена чаша вода и се оставят да престоят едно денонощие. След това течността се прецежда и се кипва с 200 г захар. От получения сироп се приема по една чаена лъжичка няколко пъти дневно.

–          Подбел: две или три листа от подбел се варят в половин литър прясно мляко. Прибавя се чиста свинска мас на върха на ножа, от прецедената смес се пие вечер по една кафена чашка.

–          Бударица: една супена лъжица изсушени стръкове от бударица се заливат с четвърт литра вряща вода. Варят се 5 минути, след което течността се прецежда. Пие се по една кафена чашка три пъти дневно.

–          Пирински чай: нарязват се на ситно три или четири стръка пирински чай и се заливат с половин литър вряща вода. След като поизстине запарката се прецежда и от нея се пие по една чаена чаша. Може да се подслади с пчелен мед.

–          Лук: една глава червен лук се издълбава и в кухината се слага една чаена лъжичка небет шекер. Изяжда се по една глава лук на ден. Това средство се прилага най често при деца.

–          Червен лук: нарязват се на тънки кръгчета една или две глави червен лук, разстилат се върху тънка кърпа и се поръсва със смлян черен пипер. Слагат се на гърдите на болния, предварително намазани със зехтин или олио. Лапата престоява цяла нощ.

–          Телчарка: приготвя се запарка от две чаени лъжички ситно счукани корени от телчарка и две чаени чаши кипяща вода. След като изстине, течността се прецежда. От нея се пие по една кафена чашка три или четири пъти дневно.

–          Лечебен исоп: приготвя се запарка от една чаена лъжичка ситно нарязани стръкове от исоп и една четвърт литра вряща вода. Оставя се да престои известно време, след което се прецежда. Приема се по половин чаена чашка топла запарка три или четири пъти дневно.

–          Меча пита: запарват се две супени лъжици листа от меча пита с две чаени чаши вряща вода. След 15 минути запарката се прецежда и се подслажда със захар или с пчелен мед. Пие се по една винена чаша три или четири пъти на ден.

–          Невен: всяка сутрин на гладно се изпива по една чаша чай от невен, лечението продължава три седмици. Прилага се при хроничен бронхит.

–          Майорана: вземат се 10 г стръкове от майорана и се заливат с три четвърти чаена чаша гореща вода. След като изстине, течността се прецежда, разделя се на три части и се пие сутрин обед и вечер преди хранене.

–          Синап, джиджифил, мед: смесват се 10 г синапено брашно, 10 г смлян на прах корен от джиджифил и 100 пчелен мед. Приема се по една чаена лъжичка след вечеря. Средството се прилага при спастичен бронхит при деца.

–          Подбел, босилек, бял оман: в една чаена чаша вряща вода се слагат по една чаена лъжичка подбел, босилек и бял оман. Билките се варят три или пет минути, след което се оставят да покиснат половин час. Отварата се прецежда. Пие се по една винена чаша 3 пъти дневно след ядене. Прилага се при хроничен бронхит.

–          Пелин, подбел, смрадлика: взимат се по една супена лъжица стръкове от пелин, подбел и смрадлика. Заливат се с половин литър вряла вода и след една минута се прецеждат. От отварата, подсладена с малко мед, се пие по една супена лъжица сутрин и вечер преди ядене. Прилага се при спастичен бронхит.

–          Мащерка, копър, босилек, дилянка, подбел: в две чаени чаши вряща вода се слагат по една чаена лъжичка мащерка, копър, босилек, дилянка и подбел. Билките се варят две или три минути, оставят се да киснат още 15 или 20 минути и се прецеждат. Пие се по една кафена чашка три пъти на ден преди ядене. Отварата се прилага при спастичен бронхит.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *