Може ли да се лекува междупръстовата ерозия?

Моля да ми помогнете. След като измия съдовете, започва силно да ме сърби. Лекарят ми постави диагнозата междупръстова ерозия и ми изписа лекарства. Но те, за съжаление, не ми помагат. Може ли тази болест да се излекувал помощта на народната медицина?

Румяна Тодорова – Велико Търново

Това заболяване се предизвиква от гъбичките кандида. За него допринасят травми по кожата и лигавиците; въздействието на киселини и алкали; на разтворители; пребиваването в топли помещения с висока влажност – парници, спортни зали, басейни; неспазване на правилната хигиена; захарен диабет; дисбактериоза; хронични инфекции;новообразувания; авитаминоза; нерационален прием на антибиотици; прием на противозачатъчни таблетки; някои хормонални средства и други.

Едно от най-ефикасните средства за профилактика е измиването на ръцете след възможно замърсяване с гъбички.

При лечение на кандидозите най-напред се спират всички антибиотици, отстраняват се нарушенията от страна на ендокринната система и стомашно-чревния тракт. На болния се назначават витамини и поливитамини.

От народните лечебни методи можете да използвате сок от пелин, лук, чесън, пресен сок от змийско мляко.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *