Прочистване на организма – бърз, лесен и евтин начин

Поне веднъж седмично е важно да правите прочистване на организма.

Само така можете да изхвърлите натрупаните вредни вещества вън, някои от които са токсични. Прочистване на организма може да стане лесно, бързо и в домашни условия. Има голямо разнообразие от прочистващи диети, разтоварващи режими и други начини, но комбинацията ябълки и моркови е особено полезна.

За целта трябва да си набавите само 1 ябълка, 1 червено цвекло и 2 моркова.

Естествено, вие можете да използвате и много по-голяма пропорция, особено ако възнамерявате да прочистите цялото си семейство.

Настържете ябълката и червеното цвекло на едрото ренде или с вашия домашен кухненски уред.

прочистване на организма
С тази полезна салата правете лесно прочистване

Настържете морковите на дребното ренде или по-ситно с домашния уред.

Смесете трите настъргани продукта и после ги овкусете само с лимонов сок.

Какви са предимствата от тази комбинация?

Огромни!

1. Когато искате да повишите перисталтиката на червата след  като сте преяли по време на празниците, не трябва да ядете храните с целулоза нарязани на едро, а да бъдат възможно по-ситно настъргани.

Причината е проста. Ситната целулоза ще проникне във всяка гънка на стомаха и на червата, особено на дебелото черво и ще изчисти цялата натрупана шлака.

прочистване на организма
Те са незаменими при прочистване

Особено уязвимо е дебелото черво, понеже то е крайната фаза на задържане на всички отпадъчни продукти преди да излязат вън.

Ако в него се задържат подобни отпадъци, а някои от тях са силно токсични, рак на дебелото черво е първото заболяване, което ще ви сполети.

2. Полезните вещества

Ябълките съдържат минерали и пектин. Морковите са богати на витамин С и витамин А.

Витамин С помага на работата на вътрешните органи, а също така стимулира вътрешните жлези да произвеждат важния колаген, без който няма да имате здрави кости, зъби, здрави хрущяли, тъкани, както и красива еластична кожа.

Витамин А е  изключително полезен за очите, за мозъка и за нервите.

Червеното цвекло е богато на минерали и желязо, без които кръвта не е в състояние да захранва органите с полезни вещества и с кислород.

прочистване на организма
Ако искате, можете да ги използвате за прочистване разделно

Когато липсва желязо, хемоглобинът пада, защото броят на червените кръвни телца е намалял.

Човек започва да заслабва, да залинява и развива анемия, защото организмът няма естествени сили.

Желателно е да правите подобно разтоварване 1 ден в седмицата.

Ако не можете да издържите цял ден да се храните по този начин, правете го няколко пъти седмично за вечеря. Да кажем понеделник, сряда и петък вечер не яжте друга храна освен тази салата.

Няма да изпитвате глад, защото засища.

3. Евтина

Продуктите се намират на нашия пазар целогодишно, а в големите вериги правят постоянно добри промоции, така че няма да утежни вашия бюджет.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Прочистване на организма – бърз, лесен и евтин начин

  1. Тодор Карапетков каза:

    Основният признак за натрупване на токсини при жените е появата на гинекологични проблеми, породени от отслабването на имунната система, което токсините причиняват. Организмът не може да се справи с вредните микроорганизми и така симптомите обикновено не затихват, а се увеличават и ако не вземем мерки рано или късно причиняват рак на гърдата или матката .
    Как да вземем мерки, т.е.как да се изчистим от токсините?
    Няма такива медикаменти или храни, които да изчистват токсините!
    Само си давате парите, поддавайки се на агресивната реклама.
    Медицината дори не знае колко са токсините, как да ги измерва, къде е опасната граница на натрупване, а камо ли как да ги отстрани от телата ни. Единственият начин да изчистим организма си е да го оставим сам да ги изхвърли, ако не го „зареждаме” с нови токсини, а те основно са в:
    1. На първо място МАРГАРИНЪТ, който съдържа 12 опасни оцветители, „размазватели”, консерванти, лепила, киселини, емулгатори, минерални соли, овкусители и т.н. 4 от тях са канцерогенни (ракообразуващи), а останалите само отровни.
    2. ПЪРЖЕНИ ХРАНИ, защото при пържене се образуват двата най-опасни канцерогени:
    Е541 Sodium aluminium phosphate
    натриево алуминиев фосфат
    E385 Calcium disodium EDTA (емулгатор)
    3. ПУШЕНИ ХРАНИ, защото при опушване при приготвянето на животински и други продукти на скара или огън се получава опасния канцероген:
    E132 Бензопирин (всички шпекови салами са пушени)
    4. КОНСЕРВИРАНИ ХРАНИ, заради токсичните консерванти в тях, особено известното лимонтузу или лимонова киселина, което се използва във всички рецепти от бабино време и във всички сладка и конфитюри.
    Ако спазвате този елементарен хранителен режим няма да се разболеете от рак, силно го вярвам. Забравете за страха, но не забравяйте да се радвате на живота. 🙂

    • Мария каза:

      „КОНСЕРВИРАНИ ХРАНИ, заради токсичните консерванти в тях, особено известното лимонтузу или лимонова киселина“…
      От химична гледна точка това не е едно вещество, а две- лимонтузуто е ВИНЕНА КИСЕЛИНА.
      Как мислите, трябва ли да вярвам, че „тези консерванти от времето на баба“ са токсичнИ, след като Вие не знаете този факт. А сега моля да уточните кое от тези две вещества е токсично според Вас?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *