Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Създадоха лекарство за нещастната любов

Нещастната любов дори времето трудно лекува, но учените създадоха лекарство срещу нея

Неслучайно народът казва, че нещастната любов е болест. Споменът за преживяното и несподелените чувства създават не само емоционален дискомфорт, а също депресия и редица смущения в организма. Антидепресантите могат да ограничат последиците, но причината си остава. Ето защо учени от САЩ подхождат сериозно към проблема и предлагат кардинално решение. Създаденото от тях лекарство за нещастната любов изтрива точно определено място в паметта, отговарящо за краткосрочната памет. При това не се засягат онези знания, умения и опит, които сме натрупали с годините.

Учени създадоха лекарство срещу  нещастната любов
Учени създадоха лекарство срещу нещастната любов

Технологията е подобна на тази, за която се разказва в холивудската продукция „Блясъкът на чистия ум“ или на „рестарт“ и възстановяване към предишното стабилно състояние на нашия „вътрешен компютър“. Всъщност екип изследователи от Центъра по неврология на Института за медицински изследвания в Ню Йорк са открили, как лесно да се активира протеинът -инхибитор на паметта, пише изданието „Neuron“. Медикаментът, създаден от химици и невробиолози, с работно наименование UO126 действа селективно, като премахва само „пресните“ спомени, които все още са активни в съответния дял на мозъка и те не могат да попаднат в „дългосрочната’“ памет. Това дава възможност любовните терзания от несподелените чувства да бъдат изтрити още при първите симптоми на депресия. Лекарството е тествано само на опитни животни, а резултатите са достатъчен повод за оптимизъм, смятат учените.

Депресивните състояния, дори и да се лекуват, причиняват смущения в работата на всички системи на човешкия организъм. Психотерапията и антидепресантите изчерпват арсенала на модерната медицина и за съжаление предлагат само временно решение, коментират специалистите. А когато се изтрие завинаги от паметта споменът за нещастната любов, кой ще ни предпазва от повторни грешки, учените не дават отговор.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *