Яйцата пазят от рак на гърдата

Едно средно голямо яйце съдържа само 70-85 калории и около 6,5 грама протеин

яйца

Това означава, че три яйца (само 210-255 калории) осигуряват 19,5 грама протеин. Това е половината от дневния прием, важен за един човек.

Изследване на Харвардския университет през 2003 г. установява, че яденето на яйца в тийнейджърска възраст може да помогне за предотвратяване на рак на гърдата по-нататък през годините. През 2005 г. друго изследване показва, че жените, които консумират най-малко шест яйца на седмица, имат 44% по-нисък риск от развитие на рак на гърдата в сравнение с жените, които ядат по две или по-малко яйца всяка седмица.

През април 2008 г. изследователи от Университета на Северна Каролина са установили, че холинът (присъства в яйчните жълтъци) може да намали риска от рак на гърдата с 24%. Един яйчен жълтък съдържа 125,5 милиграма холин, около една четвърт от препоръчителната дневна доза, така че само две яйца на очи за закуска ви осигуряват половината нужен холин за деня.

Много хора избягват яйцата заради съдържащия се в тях холестерол. И действително преди години яйцата са се считали по-скоро вредна храна, отколкото полезна. Препоръчвало се е на хора с високи нива на холестерола да не ги консумират изобщо. Днес обаче е доказано, че холестеролът от яйцата е в пъти по-малко, отколкото е бил преди 10 години. Това се е случило с промяната в начина на хранене на кокошките след 1990 година. Изследване на британски учени показва, че едно яйце съдържа само 1/3 от препоръчителния дневен лимит, който е 300 мг. Освен това техният холестерол е различен от този в кръвта, така че не избягвайте яйцата по тази причина, освен ако лекарите не са ви
забранили изрично.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *