Направете прочистване на организма си от токсини с бульон от праз!

Детоксикиращите диети набират популярност през последните години, поради способността им за подобряване на общото здравословно състояние.

С намирането на правилната комбинация от съставки, тези диети могат да допринесат за премахване на токсините от тялото ви и за намаляване на симптомите на някои заболявания. Макар че има много рецепти за детоксикация, бульонът от праз има предимства, които другите нямат.

Детоксикацията чрез здравословно хранене е процес, който избавя тялото от вредните вещества. Съществува голямо разнообразие от начини и методи, с които това се прави, но най-често се използва лека течна храна и вода. Така даваме възможност на тялото да се отърве от „боклуците и отпадъците“ естествено, като същевременно не допуска задържането на нови токсини, мазнини и захари.

Празът се използва за детоксикация, защото съдържа калий, фолиева киселина и витамин C. Той, също така, помага за намаляване нивата на холестерола. С негова помощ тялото може да се отърве от пикочната киселина, която се получава след приема на определени храни. Твърде много пикочна киселина в организма може да доведе до здравословни усложнения като подагра и камъни в бъбреците.

Бульонът от праз може да се направи с или без допълнителни съставки. Някои основни рецепти включват само праз с вода, докато други рецепти включват и други съставки, за които се знае, че са полезни за здравето. Тези съставки са джинджифил, лимон или билки. Съставките обикновено добавят минимални калории и са пригодени да отговарят на специфични здравни нужди на потребителя.

Бульонът се приготвя като се вари 15 минути два литра вода с 3 стръка праз и другите съставки, които са по ваше желание. Можете да добавите още и магданоз, копър, мащерка и др. Трябва да се пие цяло денонощие. Но по време на процеса на детоксикация, това е единственото нещо, което поглъщате, за да не добавяте други токсични замърсители към тялото си. Бульонът може да се поглъща топъл като чай или студен. А свареният праз изяжте за обяд.

Можете да правите и други техники за прочистване, особено ако имате запек. Вземете разхлабващи медикаменти или си направете клизма.

Бодилакс
Бодилакс е 100% натурален продукт! Препоръчва се при запек и излишни килограми!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *