Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АВАНОР / AVANOR

Съдържа аторвастатин, лактоза монохидрат, кросповидон, магнезиев карбонат, лек силициев диоксид, магнезиев стеарат, полидекстроза, хипромелоза и макрогол 4000

Предназначение

аванор
Аванор смъква холестерола и триглицеридите

АВАНОР е медикамент от групата на статините. Прилага се за контрол върху “лошия” холестерол и триглицеридите в кръвта. Към лекарствени продукти от типа на АВАНОР се прибягва, ако въпреки диета и здравословен начин на живот не дават ефект върху високите стойности на мастните показатели и рискът от инфаркт или инсулт е повишен.

Как се приема

АВАНОР се приема по лекарска препоръка. Започва се с минималната доза от 10 мг дневно – таблетката се поглъща с вода или друга течност. По преценка на лекуващия дозата може да се увеличи, за да се почувства въздействието на статина върху мастния профил. Препоръчват се контролни изследвания и корекции на дневния прием на всеки 4 седмици. Максималната дневна доза не може да надхвърля 80 мг веднъж дневно.

Паралелно с приема на АВАНОР е задължително да се спазва ниско холестеролова диета.

Препоръчва се по време на терапията с АВАНОР да се ограничи приемът на сок от грейпфрут и алкохол.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АВАНОР може да провокира тежки алергични реакции с обриви, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане. При подобни симптоми е необходима бърза лекарска намеса.

Възможно е лечението с този медикамент да причини обриви по лицето и гениталиите и образуване на болезнени мехури. Медицинска помощ е наложителна и в случаите с мускулна слабост или болки в мускулите.

Сред често споменаваните странични реакции са споменавани болки в горема, гадене, запек, главоболие, замайване, схващане на крайници или на пръстите, болки в ставите, обриви и сърбеж.

По-рядко е ставало дума за загуба на апетит и повръщане, подкожни кръвоизливи, промени в стойностите на кръвната захар, влошена памет и концентрация, косопад, импотентност.

Описани са единични случаи на чернодробни увреждания и жълтеница. Съобщавано е също за поява на тежки обриви с вид на червеникава плака, зрителни и слухови увреждания, промяна във вкуса.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АВАНОР не бива да се приема при алергия към някой от компонентите на продукта.

Медикаментът не се препоръчва при жени, които се опитват да заченат, по време на бременност и кърмене.

Продуктът не е подходящ за потребители с тежки отклонения във функциите и показателите на черния дроб.

Не се прилага в случаите на мускулното заболяване миопатия.

АВАНОР може да промени бързината на реакциите и концентрацията, затова не е желателно по време на приема да се шофира. Противопоказана е и работата с тежки машини и опасни инструменти.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на АВАНОР с антибиотици може да промени въздействието на двата медикамента, затова е необходима точна преценка за режима на прием. АВАНОР не влияе върху действието на медикаменти за регулиране на кръвната захар, както и за високо кръвно налягане. Повишено внимание е необходимо в случаите, когато пациентът приема и антикоагуланти, антиациди. Лекуващият трябва да разполага с информация за лекарствата, които пациентът приема постоянно или е приемал инцидентно непосредствено преди началото на терапията с АВАНОР.

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за опаковка от 30 таблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *