Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези виновници причиняват „пожара” в устата

Най-често срещаната причина е стоматит

Често пъти усещането за парене в устата може да е вследствие на няколко състояния.

В следващите няколко реда ще ви разкрием причините, водещи до това неприятно усещане.

стоматитСтоматитът е сред най-често срещаните причини за „пожара в устата”. Това заболяване на устната кухина се характеризира с възпаление на лигавицата и може да бъде причинено както от вътрешни, така и от външни фактори.

Преди да бъде назначено съответното лечение, трябва да се изясни от кой вид са причинителите.

Вътрешните фактори, които причиняват стоматит най-често са различни видове инфекции, водещи до общия спад на имунната система, нарушена обмяна на веществата, както и различни стомашно-чревни заболявания.

Другата причина за „пожар” в устата е стомалгия (глосалгия), внезапно възникващо състояние, което се характеризира със сухота в устата или обратното – обилно слюноотделяне. Може да се стигне и до загуба на вкуса, а потърпевшият да изпитва сериозни затруднения в движенията на езика. Засегнатият остава с усещането, че устните и небцето му, са изгорени и изцяло са изгубили своята чувствителност.

„Пожарът” в устата може да бъде причинен и от недостига на желязо, витамин В, цинк или пък гастроезофагеален рефлукс, менопауза, алергия към някоя от храните, депресия, чувство за тревожност, увредени нерви, наличие на протези и др.

„Пожарът” в устата може да бъде разделен на първичен и вторичен, в зависимост от това дали има клинични аномалии или е в резултат на някое заболяване, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *