Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РЕМИРТА / REMIRTA

Съдържа миртазапин, лактоза монохидрат, царевично нишесте, силициев диоксид, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат

Предназначение

ремирта
С ремирта преодоляваме депресивни състояния

РЕМИРТА е антидепресант; лекарственият препарат се използва за лечение на депресивни състояния и тревожност. Предназначен е за възрастни, но по лекарска преценка може да бъде препоръчан на подрастващи под 18 години. В такива случаи обаче е задължително да се осигури системен контрол и да се следи за възможни симптоми на промяна в поведението, засилена агресивност и враждебност, склонност към самонараняване и суицид.

Как се приема

Приемът на РЕМИРТА се съобразява с диагнозата и състоянието на пациента. Медикаментът се приема изрично под лекарски контрол.

Обичайната доза на медикамента е 15 до 45 мг дневно, като по-често дозата не надхвърля 30 мг. Приема се еднократно, най-добре по едно и също време. Възможно е терпията да започне с минималната ефективна доза и постепенно да се увеличава. В началото на лечебния курс лекрят може да препоръча прием на дневната доза на два пъти – сутрин и вечер, като вечерната доза е по-голяма. Таблетките се поглъщат цели, без да се дъвчат или стриват, с вода.

Първият ефект от приема на РЕМИРТА може да се почувства след 1-2 седмици, а трайно подобрение – около четвъртата седмица. През това време в разговор с лекуващия може да се уточни необходима промяна в дозировката.

Приемът на този медикамент е продължителен; спирането му се преценява от лекуващия след терапия, чийто резултат е липса на болестната симптоматика в течение на 4 до 6 месеца.

При неволно предозиране РЕМИРТА може да причини сънливост, сърцебиене, загуба на ориентация. Потърсете медицинска помощ!

При лица в напреднала възраст или със заболявания на черния дроб и бъбреците се прилагат редуцирани дози.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с РЕМИРТА често причинява сънливост и главоболие, пресъхване на устата, повишен апетит и напълняване. Обичайни последици са още гадене и повръщане, тремор, диария, болки в гърба, ставите и мускулите, отоци, проблеми със съня, тревожност. По-рядко е възможно пациентите да се оплакват от синдрома неспокойни крака, изтръпване и парене на кожата, ниско кръвно налягане, кошмари, халюцинации, напрегнатост и постоянна потребност от движение. При усещане на приповдигнато настроение и екзалтираност – т.н. мания, приемът на лекарството трябва да се прекрати и да се потърси лекарска помощ.

В редки случаи е съобщавано за агресивно поведение, мускулни спазми, възпаление на панкреаса. Допустими са отклонения в чернодробните функции, за което сигнализира характерното жълтеникаво оцветяване на кожата.

Регистрирани са и единични епизоди с възпалено гърло и висока температура, конвулсии и епилептични припадъци, пареза на устата, ходене насън, отоци и тежки кожни реакции. При деца последиците от терапия с този медикамент са увеличаване на теглото и стойностите на триглицеридите.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се препоръчва при алергия към някоя от съставките.

Не е подходящ за пациенти, които приемат или наскоро са приемали лекарства от групата на т.н. МАО-инхибитори.

Да не се препоръчва на деца и подрастващи под 18 години. Допуска се прилагането на РЕМИРТА в тази потребителска група само по индивидуална лекарска преценка и под контрол.

Необходима е индивидуална преценка за безопасността на лечението с РЕМИРТА, ако пациентът е с ниско кръвно налягане, заболяване на черния дроб или бъбреците, епилепсия, шизофрения, маниакална депресия, диабет, глаукома, хипертрофия на простатата.

Бременни и кърмачки могат по изключение да приемат РЕМИРТА по лекарска препоръка.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият трябва да прецени доколко продуктивен и безопасен е паралелният прием на РЕМИРТА с други антидепресанти, лекарства за алергия, за шизофрения, за епилепсия, бензодиазепини, медикаменти за лечение на Паркинсонова болест, някои антибиотици, медикаменти за болни от СПИН, антикоагуланти.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка ог 30 таблетки х 30 мг

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “РЕМИРТА / REMIRTA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *