ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НЕУРОЛАКС / NEUROLAX

Съдържа хидроксизинов дихидрохлорид, монохидратна лактоза, пшенично нишесте, повидон К 25, талк, магнезиев стеарат, метакрилова киселина, титанов диоксид, макрогол 6000, глицерол

Предназначение

Неуролакс спасява от болки и сърбеж
Неуролакс спасява от болки и сърбеж

НЕУРОЛАКС се използва при необходимост от неутрализиране на безпокойства, страх и напрежение. Действа успокояващо, противоалергично и предотвратява повръщане. Облекчава сърбеж, предизвикан от някои заболявания. Използва се още за премахване на напрежението преди хирургични интервенции.

Как се приема

Дозирането на този медикамент трябва да бъде направено от лекар. Обикновено при състояния на тревожност у възрастни се препоръчват два приема по една таблетка от 25 мг дневно, т.е. 50 мг. При сърбеж стандартната практика е една таблетка от 25 мг вечер, но при постоянни кожни дразнения е възможно режимът да е 3-4 приема по една таблетка в рамките на деня. Максималната дневна доза не бива никога да надхвърля 12 таблетки. Преди хирургични интервенции са допустими 2-8 таблетки дневно в два приема.

Дозите при деца на възраст над 6 години са в рамките на 1-2 мг/кг в един или два приема, по преценка на лекуващия. Пациенти в напреднала възраст, както и такива с чернодробни или бъбречни проблеми, започват всяка терапия с НЕУРОЛАКС от най-ниската ефективна доза – 25 мг, която при необходимост може да бъде увеличена.

При неволно предозиране може да се появят стомашни проблеми, болки, гадене и повръщане, гърч, загуба на съзнанието. Наложителна е незабавна лекарска помощ.

Възможни нежелани ефекти

НЕУРОЛАКС може да причини алергични реакции от рода на сърбеж и обриви, уртикарии, изпотяване, шок. Такива реакции налагат прекратяване на лечението и лекарска помощ.

Има данни за въздействия върху централната нервна система като безсъние или сънливост, халюцинации, главоболие, объркване, замаяност. Сред страничните ефекти са също прояви на стомашно-чревния тракт като загуба на апетит, гадене и повръщане, гърчове, киселини, диария. Възможни са също затруднения в уринирането.

В по-редки случаи са наблюдавани бронхиални спазми, дихателни проблеми, висока температура, хипертонични атаки.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не бива да се прилага при пациенти с алергия към един или повече от компонентите му.

Продуктът не е подходящ за деца на възраст под 6 години.

Не използвайте при бременност и кърмене!

Да се използва по индивидуална преценка и под контрол при бъбречни и чернодробни заболявания, сърдечни страдания, склонност към гърчове и припадъци.

Не може да се използва едновременно с алкохол или антидепресанти.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможно е медикаментът да действа потискащо или стимулиращо за ефекта от други лекарства, което прави съвместната им употреба невъзможна. Лекарят следва да получи пълна информация от пациента си за лекарствата, които приема или е приемал, за да може да му състави ефективен и безопасен индивидуален лекарствен план.

_______

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за опаковка от 50 таблетки х 25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *