Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПУЛСЕТ / PULSET

Съдържа пантопразол, тризаместен натриев фосфат, изомалт, кармелоза натрий, кросповидон, натриев стеарилфумарат, хипромелоза, повидон, свързващи компоненти, оцветители

Предназначение

pulsetПУЛСЕТ е лекарствено средство с активен компонент пантопразол – един от т.н. селективни инхибитори на протонната помпа. Прилага се при висока киселинност на средата в стомаха и червата и свързаните с това болестни състояния. Препоръчва се при киселини и връщане на стомашно съдържимо в хранопровода, гастроезофагеален рефлукс, болки при преглъщане.

Как се приема

Таблетките ПУЛСЕТ се приемат по лекарска препоръка. Обичайната доза е една таблетка от 20 мг дневно; поглъща се цяла, с вода, един час преди хранене. Медикаментът трябва да се приема редовно, всеки ден, за да има положителен ефект от терапията. Ако до две седмици не настъпят положителни промени, лечението трябва да се обсъди с оглед на промяна.

Траен ефект от лечението с ПУЛСЕТ може да се очаква около 4 седмици след началото му.
При неволно предозиране направете медицинска консултация!

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи лечението с ПУЛСЕТ може да предизвика сериозни алергични реакции като оток на лицето, езика и гърлото, затруднен говор, дишане и преглъщане, замайване, изпотяване и сърцебиене. Възможни са обриви, образуване на мехури, язви по езика, носа и клепачите, по външните полови органи, болезнена чувствителност към светлина.

Регистрирани са смущения в бъбречните и чернодробните функции, отклонения в нормалното отделяне на урина, пожълтяване на кожата и склерите. Сред смущенията, свързани със странични ефекти от лечението с ПУЛСЕТ, са замайване, главоболие, гадене и повръщане, диария или запек, повишено образуване на газове и болки в корема, чупливост на костите, смущения в качеството на съня, мускулни болки и болки в ставите, отоци, депресивни състояния, различни отклонения в кръвните показатели, слабост и дезориентация.

Кога НЕ БИВА да се приема

Стомашно устойчивите таблетки ПУЛСЕТ не бива да се приемат при алергия към активното или някое от спомагателните вещества. Това ограничение се отнася и за случаите, когато е била проявена свръхчувствителност към други инхибитори на протонната помпа.

Продуктът не се използва при деца под 12-годишна възраст.

ПУЛСЕТ не бива да се прилага, ако пациентът има оплаквания от повръщане – включително повръщане на кръв, кръв в изпражненията, диария, болки при преглъщане, при анемия.

Приемът при бременност и кърмене може да става по лекарска препоръка и само в случаите, когато очакваната полза превишава потенциалния риск.

В повишен риск са пациентите на възраст над 65 години, както и преживелите стомашни и чревни кръвоизливи и боледували от язва.

Взаимодействие с други медикаменти

ПУЛСЕТ може да повлияе върху ефекта от други медикаменти, ако се приемат паралелно с него. Особено внимание изискват препаратите за лечение на някои видове рак, гъбични инфекции, варфарин и фенпрокормон – за сгъстяване и разреждане на кръвта, продукти за лечение на СПИН като атазанавир.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 14 таблетки х 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ПУЛСЕТ / PULSET

  1. Жана каза:

    Здравейте. Моля да ми кажете след прием на пулсет 20 се появява дразнене в гърлото все едно има пясък възможно ли е да е някаква реакция от лекарството бшагодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *