Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЦИМОЦИНОКС / CIMOCINOX

Съдържа моксифлоксацин, микрокристална целулоза, царевично нишесте, натриево-нишестен гликолат, силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, микрокристална целулоза, макрогол стеарат, титанов диоксид, железен оксид червен, карминова киселина

Предназначение

rozovo-hapche-98391-500x334ЦИМОЦИНОКС е антибиотик тип флуорохинолон. Използва се при бактериални инфекции в случаите, когато стандартни антибиотици не дават резултат или не могат да се приложат. Препоръчван при възпаления на синусите, обострен хроничен бронхит, пневмония, възпалителни гинекологични заболявания на матката и фалопиевите тръби, инфекции на кожата и меки тъкани.

Как се приема

ЦИМОЦИНОКС се приема по лекарско назначение в дози и с продължителност, съобразени с характера и тежестта на заболяването, възрастта и общото състояние на пациента.

Обичайната доза е една таблетка дневно; поглъща се цяла, с чаша вода, с или без храна – включително млечни продукти.

Медикаментът трябва да се приема по едно и също време.

При възпаление на синусите е най-добре ЦИМОЦИНОКС да се приема една седмица, при влошен хроничен бронхит и белодробни възпаления – десет дни, при гинекологични инфекции две седмици, при инфекции на кожата и меките тъкани от една до три седмици.

Препоръчаният курс на лечението трябва да се изпълни според лекарското указание независимо от настъпило по-рано от очакването подобрение.

При неволно подозиране е наложителна медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции, които се изразяват в обрив, сърбеж в различни зони, включително интимната и очите, образуване на мехурчета. Реакцията при някои е изразена в оток по лицето, гърлото и езика, затруднено преглъщане и говор, замайване и загуба на съзнанието.

Регистрирани са случаи на тежка диария, понякога с кръв и слуз, с мъчителни коремни спазми. Тези симптоми трябва да се обсъдят с лекуващия, тъй като може да се развие чревно възпаление.

Известни са и случаи на бързо протичащо чернодробно възпаление с достигане до чернодробна недостатъчност и смърт.
При някои потребители се появяват различни сърдечни смущения, най-често промени в сърдечния ритъм. Има също данни за възпаление и схващане на сухожилия, смущения в качеството на съня, невропатии, психична лабилност. Други отклонения засягат кръвните показатели и могат да се установят със сигурност само при лабораторни изследвания.

Традиционни симптоми като главоболие, стомашни смущения – спазми, газове, диария или запек, са сред най-често съобщаваните. Има и информация за смущения в слуха, зрението, апетита и вкусовите усещания. При някои потребители настъпват мускулни схващания и възпаления на стави.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не бива да се приема при алергия към някой от компонентите му.

Не е подходящ при деца и подрастващи под 18 години.

ЦИМОЦИНОКС не се използва при бременност и кърмене.

Не се прилага при тежки чернодробни и сърдечни заболявания.

Не се препоръчва при ниски нива на калий и/или магнезий в кръвта.

Лекуващият следва да прецени безопасен ли е ЦИМОЦИНОКС, ако пациентът страда от миастения гравис, има психични проблеми, епилепсия или друго заболяване с припадъци, ако е в напреднала възраст и има бъбречни проблеми или проблемно кръвоснабдявне на сърдечния мускул.

При лечение с ЦИМОЦИНОКС потребителят не бива да се излага на силно слънце.

Взаимодействие с други медикаменти

ЦИМОЦИНОКС влиза в множество лекарствени взаимодействия, някои от които създават опасни за здравето състояния.
Има опасност от нарушения на сърдечния ритъм при паралелен прием на ЦИМОЦИНОКС и медикаменти за регулиране на сърдечния ритъм, при психични проблеми, депресия, за лечение на инфекции, малария, конкретно – с медикаментите цисаприд, винкамин, бепридил, дифеманил, противоалергични.

Опасно е също съчетаването с лаксативи, кортикостероиди, кортизонови препарати, антикоагуланти, лекарства за ХИВ-позитивни, съдържащи магнезий, цинк, алуминий, желязо, някои медикаменти за терапия на язва, активен въглен.

Усреднена цена в аптеките – 23.50 лв за опаковка от 7 таблетки х 400 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *