Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Китайска билка лекува ревматоиден артрит!

Китайска билка – Thunder God Vine – „лоза на бога на гръмотевиците” е била изпитана в изследване, което показва обещаващи резултати при лечението на ревматоиден артрит (РА).

kitajski-thunder-god-vineВ момента има лекарства за лечение на болестта, едно от които е метотрексат, но повечето от тях имат сериозни странични ефекти. Например метотрексат може да предизвика гадене, повръщане и обезводняване на организма, което при диабетиците може да доведе до кетоацидоза.

Tripterygium wilfordii (TwHF) се използва в традиционната китайска медицина за лечение на болки в ставите, повишена температура, втрисане, оток и локално възпаление, пишат изследователите. Тази билка, която наричат „лоза на бога на гръмотевиците” е призната със своите противовъзпалителни свойства, както и със способността за потискане на имунната система и евентуално борба с рака. Тази способност се дължи на това, че в нея се съдържат хлороформ-метанол екстракт и съединения – над 300 – произтичащи от него, известни като дитерпеноидите.

За да преценят колко ефективно е това лекарство от древната китайска медицина, изследователите разделят 207 пациенти с РA в три групи. Първата група са приемали лекарството метотрексат (12.5 милиграма веднъж седмично), втората група вземала 20 милиграма от TwHF три пъти на ден, а последната група приемала комбинация от двете. Периодът на лечението е бил в продължение на 24 седмици – 84% от участниците са стигнали до края.

При тези участници изследователите са открили, че 46,5% от тях, лекувани с метотрексат симптомите са били намалени с 50 на сто. За сравнение, 55% от пациентите, които са приемали добавки от TwHF, и 77% от пациентите, които приемат едновременно лекарството и билката са намалили симптомите с 50 на сто.

Резултатите са обещаващи, тъй като всички групи пациенти показват подобни модели на редуциране на симптомите. В същото време, хора, които вземат TwHF е по-вероятно, отколкото другите да изпитат нередовна менструация – известен страничен ефект – така изследователите казват, че би било най-добре да се взема от жени в менопауза или такива, които вече не се интересуват от раждането на деца.

При пациенти, които не могат да понесат метотрексат, TwHF може би няма да даде такива странични ефекти, но се очакват по-дългосрочни проучвания, които да докажат нейната безопасност и ефикасност.

 

8 ефикасни рецепти за домашно лечение, които са вечни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Китайска билка лекува ревматоиден артрит!

  1. Гергана каза:

    Като го погледнах отдалече си помислих, че е бял бъз и в интернет пространството за пореден път се пишат малоумщини. Като се загледах отблизо видях, че не е.

    Специално за тази билка съм чела и на други места че се препоръчва за ревматоиден артрит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *