ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТУБОЦИН / TUBOCIN

Съдържа рифампицин, кармелоза натрий, магнезиев стеарат, свързващи компоненти, оцветители

Предназначение

tubocin-300-mgТУБОЦИН е антибиотик с антибактериален ефект. Прилага се при инфекции от типа на туберкулозна, свързани с тежки заболявания при човека. ТУБОЦИН блокира ферментите в бактериалните клетки, което прекратява размножаването им и стопира заболяването. Прилага се при белодробна туберкулоза и туберкулоза на други вътрешни органи, костите и кожата; при бруцелоза, лепра и стафилококови инфекции. Подходящ е за профилактични програми срещу менингококов менингит.

Как се приема

Капсулите ТУБОЦИН се поглъщат цели, с вода, един час преди или два часа след хранене. Дозировките и продължителността на приема се определят от лекар в зависимост от заболяването и състоянието на потребителя.

Възрастни вземат по две капсули дневно при туберкулоза. Деца на възраст 6-12 години могат да вземат 10 мг/кг, но не повече от две капсули дневно. Лечението може да продължи под лекарски контрол до 12 месеца.

При лепра приемът е веднъж месечно – две капсули за възрастни и 10 мг/кг за деца на 6-12 години, но не повече от две капсули.

При бруцелоза се препоръчва всекидневен прием на 900 мг от медикамента; лечебният курс продължава 45 дни.

Профилактиката срещу менингококов менингит продължава два последователни дни, в които възрастните приемат по 600 мг два пъти дневно. При деца дозата е 10 мг/кг два пъти дневно.

При някои тежки инфекции се допуска прием на 20-30 мг/кг дневно, разпределени за два приема.

Пациенти в напреднала възраст или с отклонения в чернодробните функции се лекуват с минималните ефективни дози.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ТУБОЦИН може да причини промени в кръвната картина – намален брой бели кръвни клетки и тромбоцити. Възможно е също да настъпят смущения от рода на главоболие, замайване, сънливост, нарушаване на равновесието. Съобщавано е също за проблеми със зрението, зачервяване на очите и конюнктивит. Проявяват се и алергични реакции – дихателни затруднения, сърбеж и зачервяване на кожата, обриви, уртикарии, до тежки състояния.

Характерни са проблемите със стомашно-чревния тракт: болка, гадене и повръщане, диария. Регистрирани са отклонения в бъбречните функции и бъбречна недостатъчност. Съобщавано е също за възпаления на червата, рязко намаляване на кръвното налягане, болки в ставите.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този антибиотик не бива да се препоръчва на пациенти с алергия към някой от компонентите.

ТУБОЦИН не е подходящ за пациенти с тежки чернодробни или бъбречни заболявания, порфирия, СПИН.

Медикаментът не е препоръчителен за бременни, освен в случаите на крайна необходимост. Не се прилага от кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

ТУБОЦИН може да повлияе върху действието на някои медикаменти и да изпита тяхното въздействие. Това променя очакваните лечебни резултати и по тази причина лекуващият може да спре или замени някои от тях, или да изработи схема с интервали между приема на отделните медикаменти. Ето при кои комбинации на ТУБОЦИН с други лекарствени продукти да внимаваме: лекарства за сърце, вкл. бета-блокери и диуретици; антикоагуланти; лекарства за диабет и епилепсия; някои антибиотици и лекарства срещу гъбички; лекарства против повръщане.

_______

Усреднена цена в аптеките  – 308 лв за 100 капсули от 300 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *