ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МАБРОН инжекция / MABRON injection

Съдържа трамадол, натриев ацетат трихидрат и вода за инжекции.

МАБРОН инжекция се прилага при болка.
МАБРОН инжекция се прилага при болка

Предназначение

МАБРОН е инжекционен разтвор, който се използва за облекчаване на болка. В зависимост от интензитета на болката и показателите на пациента, дозата се адаптира.

Как се прилага

Инжекционният разтвор МАБРОН най-често се поставя подкожно. Възможно е и интрамускулно или интравенозно поставяне, както и под формата на вливания, като предварително се разрежда с инфузионен разтвор.

Най-често се препоръчва поставянето на 1 или 2 ml в период от 4 до 6 часа интрамускулно или интравенозно. Важно е поставянето на интравенозна инжекция да става бавно и внимателно.

Дневната доза МАБРОН не трябва да надвишава 8 ml. Изключение може да се направи само в случаите на силна постоперативна болка или при лечение на онкологични заболявания.

Инжекциите не бива да се поставят за по-дълго, отколкото е предписал лекуващият лекар. Ако се налага удължаване на периода, заължително е да се прилага редовен  мониторинг.

Възможни нежелани ефекти

Поставянето на МАБРОН може да доведе до слаба форма на физическа зависимост, което го прави неподходящ за пациенти с изразена склонност към развитие на зависимост. Продължителното поставяне на инжекционния разтвор може да доведе толеранс към продукта.

Кога не бива да се приема

Пациенти, които са с доказана непоносимост към трамадол, не бива да приемат МАБРОН. Същото важи и за тези, които са алергични към наркотични аналгетици или към някое от помощните вещества, съдържащии се в продукта.

При прием на сънотворни, аналгетици с централно действие, опиоиди или лекарствени продукти с психотропен ефект не е желателно поставянето на инжекционен разтвор МАБРОН. Консумацията на алкохол също е противопоказна.

Ако пациентът е преминал курс на лечение с инхибитори на моноаминооксидаза в рамките на последните 14 дни или в момента се лекува при подобна схема, то поставянето на МАБРОН е противопоказно.

Поставянето на инжекции МАБРОН на деца под 1-годишна възраст е противопоказно.

При бременност и кърмене не се препоръчва поставянето на инжекции с МАБРОН.

Взаимодействие с други медикаменти

МАБРОН не бива да се поставя заедно с МАО-инхибитори, тъй като пораженията за централната нервна система могат да се окажат фатални.

Ако инжекционният разтвор се поставя едновременно с други лекарствени продукти, които имат ефект върху централната нервна система, това може да доведе до потискане на ефекта от тях.

Не се препоръчва лечение, при което МАБРОН се комбинира с продукти, смесващи агонист/агонисти, тъй като ефектът от последните отслабва.

__

Усреднена цена в аптеките -1.1o лева за 1 ампула от 2 ml.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *