Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 възможности за забременяване по време на менструация

Забременяването през време на месечното неразположение е възможно

По време на менструацията няма гаранция!
По време на менструацията няма гаранция!

Въпреки че не се случва често, забременяването по време на месечното неразположение е възможно. За да станат ясни причините за зачеването през този период от месеца, от изключително значение е познаването на начина, по който функционира репродуктивната система на жената.

Още в часовете по биология в училище сме научили, че до забременяване се стига, когато яйцеклетката се срещне със сперматозоидите във фалопиевата тръба. В рамките на месечния цикъл един от двата яйчника произвежда яйцеклетка, като именно в този момент зачеването е възможно. Тази фаза от месечния цикъл се нарича овулация, а времето, през което зрялата яйцеклетка е готова да бъде оплодена, е около ден. Ако това не се случи, тя се извъхрля от тялото на жената с менструланата кръв.

За да проучат вероятността от забременяване именно в периода на месечно неразположение, американски учени провели изследване, в рамките на което проследени били фазите в месечни цикъл на 213 жени на възраст от 25 до 35 години. Основният извод се заключавал в това, че фертилният период при жената може и често се измести в рамките на месечния цикъл. Нещо повече, резултатите показали, че фертилният период на жената може да се измести до седмия ден от началото на всеки нов цикъл и дори до четвъртия. Тази промяна във фазите на месечния цикъл била факт при 17 % от жените, участвали в изследването. Именно това накарало учените да заключат, че не във всички случаи менструацията е гаранция за невъзможно забременяване.

Ето кои са и основните предпоставки за забременяване по време на месечното неразпoложение:

–         зацапването – ако в рамките на месечния цикъл налице е зацапване, то това невинаги е повод за притеснение. В повечето случаи става дума за цервикален секрет, който придобива червен или кафяв цвят. Често този секрет се бърка с ненавременна менструация. Точно по това време забременяването не само че е възможно, но е и по-лесно, защото допълнителната секреция подпомага движението на сперматозоидите;

–         ранна овулация – по правило при жените, които имат 28-дневен месечен цикъл, овулацията е на 14-ия ден. Въпреки това няма гаранция, че овулацията не е настъпила по-рано;

–         закъснение – при жените, при които месечният цикъл е дълъг и нередовен, зацапването и менструацията не изключват на всяка цена овулацията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *