Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СУДАФЕД БРОНХО МЕНТОЛ / SUDAFED BRONCHO MENTHOL

Съдържа гвайфенезин, ксантанова гума, натриев хлорид, захарин натрий, амониев глициризат, лимонена киселина, натриев цитрат, макроголглицеролов хидроксистеарат 40, левоментол, малинов аромат, глицерол, макрогол 1500, пропиленгликол, етанол, пречистена вода, карамел

Предназначение

broncho-mentolСУДАФЕД БРОНХО МЕНТОЛ е сироп, който облекчава гръдната кашлица, втечнява бронхиалните секрети и съдейства за по-лесното освобождаване на дихателните пътища от храчки. Предназначен е за възрастни и подрастващи над 12 години.

Как се приема

Стандартната доза за прием на СУДАФЕД е две чаени лъжички х 5 мл до четири пъти дневно. Не се препоръчва прием на повече от 40 мл от медикамента в рамките на 24 часа. Желателно е пероралният разтвор да се приема през равни интервали от време. Приемът не зависи от храненията.

Пациенти с бъбречни или чернодробни заболявания могат да се лекуват с този продукт при редуцирани дози, определени от терапевта си.

Сиропът трябва да подейства в рамките на една седмица. Ако това не се случи, консултирайте се с лекуващия как да продължите терапията си.

При неволно предозиране може да почувствате гадене или сънливост, да получите стомашно разстройство. Ако това се случи, потърсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Лечението със СУДАФЕД БРОНХО МЕНТОЛ може да причини алергични реакции, като най-често това е зачервяване на кожата или сърбеж. В редки случаи се образуват мехури и кожата започва да се лющи.

Други странични реакции са стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, разстройство. Ако симптомите се повтарят и интензивността им се увеличава, непременно потърсете лекар.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този сироп не бива да се използва за лечение на кашлица, ако пациентът има алергия към някоя от съставките. При неочаквана проява на такъв симптом лечението се прекратява незабавно.

Сиропът не се използва за лечение на деца на възраст под 12 години.

Консултирайте се с лекар дали този сироп е подходящ за вас, ако кашляте отдавна, кашлицата ви продължава повече от 7 дни след началото на лечението или отделяне прекалено много слуз.

Само по лекарска преценка сиропът може да се приема от пациенти с астма, чернодробни или бъбречни заболявания, ако редовно употребява алкохол.

Бременни и кърмачки следва да се консултират с лекар, преди да предприемат лечение със СУДАФЕД БРОНХО МЕНТОЛ.

Взаимодействие с други медикаменти

Информирайте лекуващия за всеки медикамент, който сте приемали или продължавате да приемате заедно със СУДАФЕД БРОНХО МЕНТОЛ.

Този продукт не бива да се комбинира с медикаменти от групата антитусиви, които потискат кашличния рефлекс. Това би обезсилило действието на СУДАФЕД БРОНХО МЕНТОЛ.

Усреднена цена в аптеките – 6.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *