Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РИТМОКАРД / RYTMOCARD

Съдържа Propaphenone hydrochloride, микрокристална целулоза, коповидон, приможел тип А, натриев гликолат нишесте, пшеничено нишесте, магнезиев стеарат,оцветител

Предназначение

ritmokardРИТМОКАРД е лекарствен препарат, с чиято помощ се поддържа сърдечният ритъм. Прилага се при аритмии, тахикардии, предсърдно мъждене – само по лекарска препоръка!

Как се приема

Дозировката и продължителността на лечението с РИТМОКАРД се определят от лекуващия в зависимост от естеството на проблема, възрастта и общото здравословно състояние на пациента. Прието е лечебните схеми да са съобразени с три типа дозировки:

  • Висока – 900 мг дневно, разпределени на три равни приема;
  • Средна – 600 мг, разпределени на два приема;
  • Ниска – от 300 до 450 мг по схема 2х150 или 3х150 мг.

Пациенти в напреднала възраст могат да получат еднократно 450 г от медикамента, а след 8 часа лечението да премине по варианти 2х300 или 3х150 мг. Допустима е и дневна доза от 900 мг, разделени на три равни приема.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с РИТМОКАРД са възможни смущения във функционирането на сърдечно-съдовата система: засилване на ритъмните нарушения и влошаване на състоянието сърдечна недостатъчност, силно понижаване на артериалното налягане;

Има данни за оплаквания от лекувани пациенти за слабост и главоболие, тревожност, объркване, световъртеж и влошено зрение, гърч – при приемане на по-високи дози или предозиране. Регистрирани са случаи на бронхоспазъм и смущения във функциите на стомашно-чревния тракт: пресъхване на устата или горчив вкус, гадене, загуба на апетит, повръщане, констипация; има данни за чернодробни смущения и жлъчни проблеми.

При лабораторен анализ могат да се открият отклонения в кръвните показатели, касаещи редукция на белите и червените кръвни клетки. По-често е съобщавано за кожни дразнения – зачервяване, сърбеж и обриви, уртикарии. При продължително лечение са възможни смущения в сексуалното общуване, еректилна дисфункция.

По-голяма част от страничните ефекти са в поносима степен и отшумяват при прекратяване приема на медикамента. Не спирайте приема при проява на някой от описаните симптоми – консултирайте се с лекуващия; спирането на лечението може да стане само с негово разрешение, тъй като приемът на този медикамент обикновено е жизнено важен.

Кога НЕ БИВА да се приема

РИТМОКАРД не бива да се прилага при пациенти, алергични към някоя от съставките му.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с някои сърдечни заболявания като сърдечна недостатъчност, забавена сърдечна честота, през първите три месеца след инфаркт, тежки заболявания на белия дроб, постоянна хипотония, мускулна слабост (миастения гравис).

Не е подходящ при кърмене и през първите три месеца от бременността.

Не се използва за лечение на деца.

При специални условия и под контрол е допустимо приложение при пациенти с бъбречни или чернодробни заболявания и пациенти на хемодиализа.

При лечение с РИТМОКАРД трябва да се избягва шофиране и работа с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е конкретна преценка за възможните ефекти от паралелно приложение на РИТМОКАРД с други продукти; възможно е усилване или отслабване на действието им, както и до проява на негативни за здравето на пациента ефекти.

Особено внимание се изисква при необходимост от съвместяване с локални обезболяващи продукти, хинидин, дигоксин, бета-блокери, антикоагуланти от рода на варфарин, симетидин – при язвена болест, антидепресанти, медикаменти за потискане на имунната система, за лечение на астма и туберкулоза.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 50 таблетки х 150 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *