Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Срещу кандидозата – с природни средства!

Кандидозата е гъбична инфекция, често и неприятно следствие от прекомерна употреба на антибиотици, алергии или влошен имунитет

Неконтролираното размножаване на гъбичките от рода Candida причинява кандидатозата, а това се случва, когато намалее естественият имунитет или антибиотиците нарушат баланса на микрофлората в човешкия организъм. Лекарствата срещу упоритата инфекция имат достатъчно странични ефекти, обаче на наше разположение има цял арсенал от природни средства, които ще могат помогнат да се преборим с неприятните гъбички.

Срещу кандидозата - с природни средства
Срещу кандидозата – с природни средства

Ето някои от основните неприятели на гъбичките от рода Candida.

Суровият чесън е мощен антибиотик и естествено противогъбично средство, което при това не убива полезната микрофлора. Чесънът помага да се унищожат вредните бактерии, както и 24 от известните 26 вида гъбички от рода Candida. Полезен е само в суров вид, при пресоването му се отделя масло, успешно прилагано за локално лечение на гъбични инфекции по кожата.

Алое вера намалява киселинността и така създава негостоприемна среда за гъбичките Candida. Също така, продуктите с алое помагат за детоксикация на черния дроб, когато този орган се затормозява от токсините, произвеждани от гъбичките. Сокът от алое вера може да приемате спокойно всеки ден, но не повече от четвърт чаша.

Растенията хидрастис и берберис фитотерапевтите препоръчват при остри форми на кандидоза. Алкалоидът берберин е много ефективен в борбата срещу устойчивата кандидоза и стафилококови инфекции. Това вещество повишава устойчивостта на организма и стимулира имунната система, обаче трябва да бъдем предпазливи: противопоказен е при бременност и прилагането му е добре да бъде ограничено по продължителност.

Натуралното българско кисело мляко съдържа природния враг на гъбичките Candida – лактобактерии. При своята дейност те отделят млечна киселина, която по естествен начин се справя с кандидатозата, но лечението с всички изброени природни средства трябва да продължи поне още 2-3 седмици след отшумяване на инфекцията и не изключва консултацията с лекар-специалист.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *