Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Британски учени: Приемът на кокосово олио и кокосово масло предпазва от рак

Кокосовите орехи у нас активно се появиха преди около 20 години, но все още много хора не са ги опитвали. Те дори не знаят, че от тях се извлича кокосово масло и кокосово олио

В страните, в които се отглеждат кокосови палми и се добиват кокосови орехи, произвеждат кокосови стърготини, които се получават, след като бялата вътрешна част на кокосовите орехи се смели.

От същата бяла част на кокосовите орехи добиват кокосово масло и кокосово олио.

Всъщност двата продукта са аналогични, защото кокосовото масло прилича на нашето краве масло или по-точно на свинската мас, а когато бъде поставено на температура над 25 градуса, то се втечнява и се получава кокосово олио.

kokos-olio
Кокосовото олио е изключително полезно

Кокосовото масло има 2 вида приложения – външно и вътрешно.

1. Външно се използва за подобряване на кожата. Ако намажете лицето и ръцете си с кокосово масло, кожата ще омекне. Това е особено важно за груба, суха, напукана или изпръхнала кожа. А сега времето става все по-студено.

В Шри Ланка, Индия и Пакистан  използват кокосовото масло като лечебен мехлем, с който мажат порезни рани, ухапвания от насекоми и змии, циреи и други.

Не е добре да нанасяте кокосово масло на лицето ако кожата ви е мазна и имате големи пори, защото те ще се запушат и ще се образуват черни точки.

 2. Вътрешно приемане

kokosovo-olio
Кокосово масло се добива от бялата част на кокосовите орехи
kokosovo-olio
С кокосово масло можете да изпържите всякаква храна

2.1. Може и да не знаете, но кокосовото масло се използва в кулинарията за готвене. С него можете да си изпържите яйца, чушки, палачинки, да го добавите към други гозби, сладкиши, кейкове вместо краве масло, защото е в пъти по-полезно.

2.2. Кокосово масло можете да намажете на филийка пълнозърнест хляб за закуска.

2.3. В страните, в които отглеждат и какао, обичат да смесват кокосово масло с какао на прах и  захар. Така си приготвят течен шоколад.

2.4. Кокосовото масло е чудесно средство за облекчаване на кашлица.

cocosovo-maslo
Така в бурканчета се продава кокосово масло

2.5. Ако човек сутрин на гладно изяжда 1 с.л. кокосово масло или олио (втечнено в топлото време), той ще подобри работата на стомаха. 

Калориите, които се съдържат в кокосовото масло се изгарят бързо, а от него не се натрупват подкожни мазнини както е при кравето масло.

Затова кокосовото масло е полезно даже за черния дроб, понеже не причинява затлъстяване.

Кокосовото масло има антисептично действие. В страните, в които хигиената е на ниско ниво, болести на устната кухина – проблеми с венците, парадонтоза, афти и други, ги лекуват като мажат раните с кокосово масло.

Последните открития на учените сочат, че при редовен вътрешен прием на кокосово масло, рискът от рак на стомаха, на панкреаса и на червата е занижен до 90 %.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *