ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КО-ИРБЕСАН / CO-IRBESAN

Съдържа ирбесартан, хидрохлоротиазид, лактоза монохидрат, целулоза на прах, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, магнезиев стеарат, оцветители.

irbesanПредназначение

КО-ИРБЕСАН е медикамент с двоен ефект, осигурен от основните компоненти ирбесартан и хидрохлоротиазид. Ирбесартанът предизвиква отпускането на кръвоносните съдове, което води до понижаване на артериалното налягане. За успешното постигане на такъв резултат съдейства и хидрохлоротиазидът – благодарение на него интензивно се отделя урина, което допълнително редуцира кръвното. Медикаментът е предназначен за понижаване на високото артериално налягане и поддържането му в нормални граници.

Как се приема

КО-ИРБЕСАН се предлага във варианти 125/ 12.5 или 300/12.5 мг, като на първа позиция е компонентът ирбесартан. Индивидуалната лечебна доза определя лекар в зависимост от здравословното състояние на пациента. Обичайно е 1-2 таблетки от препоръчания медикамет да се вземат по едно и също време на деня, с достатъчно вода, независимо от храненията.

Не прекъсвайте лечението и не променяйте дозировката самоволно! Ако пропуснете прием – вземете КО-ИРБЕСАН веднага, щом е възможно. Игнорирайте този прием, ако времето до следващия редовен е твърде малко. Не вземайте компенсаторно двойни дози!

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да причини странични ефекти, за които пациентът следва внимателно да следи. Някои от тях застрашават здравето и живота, поради което при забелязани отклонения е наложителна бърза консултация с лекар.

КО-ИРБЕСАН може да е причина за състояния на отпадналост и замайване, гадене и повръщане, прекалено често уриниране. При лабораторен анализ се диагностицират промени в показатели на кръвта и урината, които говорят за проблеми в сърдечната дейност и работата на бъбреците.

Постъпвали са оплаквания от рязко понижаване на артериалното налягане, виене на свят, диария, сърцебиене и изпотяване, еректилна дисфункция. Регистрирани са промени в нивата на калий и натрий в кръвта.

Много често началото на лечението с КО-ИРБЕСАН се характеризира с главоболие и стомашно неразположение, които могат да бъдат преходни. В по-сериозни случаи става дума за алергични реакции, включително зачервяване и кожни обриви, кашлица, а също мускулни и ставни болки.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не е предназначен за лечение на пациенти под 18-годишна възраст.

Не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не започвайте терапия с КО-ИРБЕСАН, ако сте алергични към някоя от съставките.

Ако медикаментът предизвиква световъртеж, замайване и нарушена координация на движенията, не бива да шофирате или да работите с тежки машини и инструменти.

Това лекарствено средство не се прилага при пациенти със заболявания на бъбреците, черния дроб, сърдечни увреждания, при лупус еритематозус или първичен алдостеронизъм.

КО-ИРБЕСАН се изключва от терапията на пациенти на хемодиализа или с трансплантиран бъбрек.

Взаимодействие с други медикаменти

Приложението на КО-ИРБЕСАН изисква повишено внимание при съчетаване с други медикаменти. Потърсете лекарска консултация, ако сте се лекували или продължавате да вземате други продукти за понижаване на кръвното налягане, нестероидни противовъзпалителни, аспирин в дозировки над 3 грама дневно, диуретици, хепарин, калиеви продукти и лекарствени средства за психични заболявания.

Усреднена цена в аптеките – 13.50 лв за опаковка от 28 таблетки х 150/12.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *