ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АТОРВИСТАТ К / ATORVISTAT K

Съдържа аторвастатин калций трихидрат, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, силициев диоксид, кроскармелоза натрий, натриев хидрогенкарбонат, свързващи елементи, талк.

atorvistatПредназначение

АТОРВИСТАТ К е статин, предназначен да редуцира стойностите на липидите в кръвта. Приемът му подпомага редукцията на холестерола и триглицеридите, чрез което се намалява рискът от сърдечни страдания и инфаркт. Приемът на медикамента се съчетава с програма за здравословно хранене, в която е намален делът на мазнините.

Как се приема

Приемът на този медикамент се осъществява под лекарски контрол и при периодично изследване за холестериновите нива в кръвта. Обичайната първоначална доза е 10 мг. В хода на лечението дневният прием може да достигне до 80 мг за възрастни и 10 мг за деца над 10 години.

Таблетките се приемат веднъж дневно, без това да е свързано с храненето. Желателно е приемът да става по едно и също време; хапчетата се гълтат цели, с течност.

Възможни нежелани ефекти

АТОРВИСТАТ К може да причини дискомфорт и алергични реакции през първите дни от приема. Ако тези състояния са леки и преходни, лечението с медикамента може да продължи.

Възможни са алергични реакции със сериозни последици като отоци по лицето и гърлото, тежки кожни обриви, раздразване на лигавиците на носа, поява на мехури по дланите, лющене и разраняване. Не са изключени прояви като главоболие, кървене, болки в мускулите и ставите, промени в кръвната картина като следствие от нарушени чернодробни функции.

При отделни пациенти е достигано до влошаване на зрението и/или слуха, нарушения на съня, депресии, намаляване на сексуалната активност. Има данни за негативни промени в стойностите на кръвната захар. Всяко сериозно отклонение от обичайното състояние следва да се обсъжда с лекуващия, като при тежки симптоми приемът на АТОРВИСТАТ К трябва да се прекрати.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се препоръчва в терапевтични програми за бременни и кърмачки. Не е подходящ за пациенти на възраст под 10 и над 70 години.

Не вземайте АТОРВИСТАТ К, ако знаете за непоносимост към някоя от съставките му.

Този продукт не следва да се препоръчва на пациенти със заболявания на бъбреците, черния дроб и щитовидната жлеза, както и на прекарали инсулт.

Не приемайте продукта в случаи на дихателна недостатъчност и ако имате заболявания на мускулите и периферната нервна система.

Приемът на това лекарство изисква режим без алкохол. Комбинирането му със сок от грейпфрут не се препоръчва.

Не шофирайте, ако статинът влияе върху зрението и способността ви да се концентрирате.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на АТОРВИСТАТ К с други лекарства може да обезсили действието на единия или на двата продукта, или да активира негативните странични ефекти. Лекуващият преценява дали това ще бъде вашето лекарство, ако сте на поддържаща терапия за друг здравословен проблем.

Не се препоръчва съчетаване на продукта с някои лекарства за сърдечно-съдови заболявания, антибиотици, медикаменти за ХИВ-позитивни, разреждащи кръвта, за епилепсия, при стомашни киселини. Спрете приема на билкови продукти, съдържащи биоактивен компонент от жълт кантарион.

______

Усреднена цена – 3 лв за стандартна опаковка таблетки от 10 мг, 5 лв за опаковка таблетки от 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *