Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стеснение на препуциума (фимоза) при деца

Оплаквания

При стеснение на препуциума той не може да се избута назад през главичката. При това между кожата и главичката може да се събере кашав секрет, понякога дори уринирането е затруд­нено.

Причини

Стеснението на препуциума може да е вродено, но може да се образува и след възпаление или по­ради лошо, „с ръбец“, зарастване на някакво мал­ко нараняване.

Риск от заболяване

Във възрастта на новороденото и кърмачето стеснението на препуциума като цяло е нормално, част от препуциума е „залепнал“ за главичка­та. През втората, най-късно третата година обикновено лесно се избутва назад.

Последици и усложнения

Стеснението на препуциума при възрастните може поради болки да затрудни ерекцията. Ос­вен това нараства рискът от развитие на рак на пениса, тъй като поради стеснението членът не може редовно да се почиства от секрети.

Профилактика

Никога в периода на новороденото и кърмачето кожата да не се забелва със сила. Опитът по то­зи начин постепенно да се „разтегне“ води до малки разкъсвания, които чрез своите ръбци по-късно могат да доведат до истинска фимоза. Трябва съвсем лекичко ама съвсем внимателно да се забелва и постепенно кожата ще се отпусне и главичката ще се покаже.

Необходимост от лекарска помощ

  • ако кърмачето има проблеми с уринирането
  • при съмнение за възпаление (зачервяване, оток, болки преди всичко при уриниране)
  • ако след третата година кожата не се за­белва от главичката

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

Ако стеснението на препуциума е възникнало в резултат на излекуване с ръбцуване на малки ранички, в някои случаи може да се коригира посредством операция. В останалите случаи се на­лага обрязване (циркумсцизия).

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *