Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на пародонтоза с народни средства

Много хора не могат да се справят с пародонтозата

parodontЦелители съветват да се предпазваме от пародонтоза, като редовно държим в уста по чаена лъжичка нерафинирано растително масло. Процедурата се прави два пъти дневно в продължение на 6 месеца.

* За лечението на пародонтозата се препоръчва и зелен чай, отбелязват от www.webzdrav.ru . Полезна е също настойката от дъбова кора, която може да се приготви така: две супени лъжици наситнена кора се запарват с чаша гореща вода и се оставят да постоят 30 минути. Настойката се прецежда и с нея се изплаква устната кухина няколко пъти на ден.

* 10 грама корени от черен оман се варят 10 минути в чаша вода. Отварата се прецежда и след като изстине, се използва за изплакване на устата.

* Две чаени лъжички сух цвят от невен се заливат с две чаши гореща вода и се запарват половин час. Запарката се прецежда и се използва за изплакване още докато е гореща. Прави се 2-3 пъти на ден.

* Две супени лъжици жълт кантарион се варят в половин литър вода в продължение на пет минути, след което се отдръпват от огъня и се оставя отварата да почине още толкова време. Прецежда се и се използва за жабурене топла.

* Масажи с йодирана сол: една щипка сол се разтрива с пръст по венците вечер преди лягане. Изплакваме с хладка вода.

* “Морска вода”: приготвя се в домашни условия от 150-200 грама топла вода, която се налива в малка бутилка. Добавя се чаена лъжичка готварска сол, 2-3 капки йод и сода на върха на ножа. Разбива се хубаво и се използва за жабурене и гаргара след хранене.

* Срещу пародонтоза помага дъвченето на живовляк 2-3 пъти на ден. Сдъвканата маса и слюнката трябва да се изплюват. След 3-4 дни кървящите венци се стягат, а зъбите престават да се клатят.

* Солена паста: смесвайте пастата за зъби с готварска сол – няма да навреди на пломбите, а ще стегне кървящите венци.

* Канелена водка: 9 супени лъжици канела се разбиват с чаша водка и се оставят в плътно затворен съд две седмици. През това време съдът не се отваря. След като мине посоченият срок, сместа се прецежда и канелената тиня се изхвърля. С тази канелена водка може да се изплаква устата, но не бива да се гълта!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *