Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не пукайте мехура по кожата!

Мехурът е своеобразен джоб между кожните слоеве, изпълнен с течност. Най-честата причина за появяването му е интензивното триене на влажна кожа, изгаряне или екзема

mehurПостарайте се да запазите целостта на мехура. Ако има опасност да се спука, редовно почиствайте мястото със сапун и вода. За да сведете до минимум триенето, нанесете вазелин или друг омекотяващ мехлем, а в случай на изгаряне, това е Дефламол.

Направете превръзка, ако има вероятност мехурът да бъде разранен. Намажете с дебел слой Дефламол, покрийте с марля и залепете с лейкопласт. Превръзката се сменя веднъж дневно, докато се покаже здрава кожичка. След това оставяйте мехура непокрит. Това ще ускори заздравяването на кожата. Можете да го мажете с гел от алое вера или крем от невен. Опитайте с крем за хемороиди – той съдържа съставки, които облекчават сърбежа и паренето. Освен това образува защитно покритие върху кожата.

За да избегнете появата на мехури, следвайте няколко прости правила:

–      Дори да сте убедени, че знаете точния размер на ходилата си, винаги мерете обувките, които купувате и то с такива чорапи, с каквито смятате да ги носите.

–      За да намалите триенето на кожата, при дълги разходки и планински екскурзии обувайте два чифта чорапи – вътрешният трябва да е от тънка материя, която поема потта, а външният да е памучен.

–      Преди да обуете новите си сандали на бос крак, намажете участъците, предразположени към образуване на мехури, с вазелин или бебешки крем против подсичане. Може да ползвате и предпазни лепенки.

–      Ако ще извършвате ръчна работа с някакъв инструмент, защитете ръцете си с подплатени работни ръкавици.

Ако диаметърът на засегнатия кожен участък и по-голям от 5 см, веднага потърсете лекар, за да не усложните състоянието си с поява на инфекция или отделяне на гноевиден секрет.

 

 

За добър външен вид – вазелин!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *