ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Психология на целувката и нейното влияние върху емоционалното здраве на човека

Нуждата от целувки не е еднаква у хората и зависи от различни фактори

Холерикът например се нуждае от голям брой страстни целувки, по всяко време и на всяко място. Нежните и проникновени целувки предизвикват паника и объркване. Отказът на партньора от целувка се възприема болезнено от тези хора. Самият холерик е страстен и агресивен любовник. Целувката му прилича на торнадо – също така стремителна и всепоглъщаща.

Сангвиникът обича да се целува, при това не е важна формата на целувката, достатъчно е да присъстват прегръдки и докосване. Тези хора използват всяка възможност за целувка – било то приятелска, роднинска или „формална“. Хората с такъв темперамент са любители на „въздушните“ целувки. За тях целувката е неотменна част от общуването, затова по силата на страстта на целувката може да се съди за чувствата към другия.

Меланхоликът не обича особено целувките, но се отнася с голяма трепетност към целувките на любимите си хора. Изпитва нужда от нежни, дълги целувки, от леки докосвания. Всяка целувка се съпровожда със силни вътрешни преживявания. Този човек се отнася много сериозно към обстоятелствата на целувката, смята я за своеобразен тайнствен акт. Меланхолиците дълго не се решават на първа целувка.

Флегматикът е пестелив на целувки. У него липсва потребност от постоянни целувки; предпочита лекото докосване по устните пред страстната целувка. В целувките на флегматиците рядко присъстват прегръдки, научаваме от вестник „Феномен“.

Става ясно, че нуждата от целувки у различните хора не е еднаква. Не бива да се паникьосвате, ако вашият партнъор се опитва да се освободи от пламенните ви обятия. Напълно възможно е да сте различен темперамент и той очаква от вас нежни, опияняващи целувки, а не „ураган от страсти“…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *