Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дебелото черво може да се удължи с метър заради болест!

Сигмата е част от дебелото черво, което при определе­ни обстоятелства започва да увеличава дължината си.

Случва се рядко и в пове­чето случаи става въпрос за вроден не­дъг. Трудно да е си го представите дори, но в един момент де­белото черво започва да се удължава без ви­дима причина и това удължаване може да стигне до… метър. Това е заболяване­то с доста странно име – долихосигма. Понякога заболява­нето е вродено и въ­преки това може да се прояви чак в тре­тата възраст и то след преживян силен стрес при хора, кои­то се движат малко, цял ден седят на едно място и се тъпчат с тлъс­ти храни. Заболя­ването може да е и придобито. В днешно време всяко четвърто дете се ражда с риск за това заболяване. При някои заболяването се раз­бива много бързо, при други не се проявява до края на живота им. Симптомите обик­новено са или запек, или тежест в долна­та част на корема. Болка може да се по­яви в лявата част на корема, а после да продължи и към гърба и гръдния кош. Про­блемът на медиците при диагностиката на това заболяване е, че трудно го разпоз­нават. В повечето случаи го бъркат със стенокардия, радикулит или апендицит, и предписват непра­вилно лечение. Долихосигмата може да се открие безпогрешно при рентгеново или ендоскопско изслед­ване. Лечението по- рядко е с предписани от лекаря медикамен­ти, а по-често – по хирургичен път.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *