Болестите изпращат сигнали върху лицето ни: Ясно се различават първите признаци

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Лицето е важен показател за здравето ви. Не пропускайте сигналите, които собственото ви тяло ви изпраща!

Доказано е: ранната диагностика на заболяванията е вашият шанс бързо да се справите с болестта. Лицето показва от какво боледувате!

Понякога можете сами да си поставите диагноза дори без да ходите на преглед при лекар. И за това изобщо не е необходимо да се ровите в медицинската енциклопедия. Просто трябва да отидете до огледалото и да се погледнете внимателно по-отблизо. Тялото е взаимосвързана система, нито едно нарушение в работата му не остава без следа върху външния му вид.

Диагностика по лицето. Очите

Бялото на очите или ириса ви могат да ви разкажат много за вашето здраве.

Зачервени очи. Може просто да са уморени и сухи. Многото червени кръвоносни съдове са признак на недостиг на сън. В този случай помага студен компрес върху клепачите. Но зачервяването може да бъде и симптом на конюнктивит. При него очите ви стават чувствителни към светлината, сърбят, сълзят, усещате парене. Купете си подходящи капки и се консултирайте с офталмолог.

Пожълтяване. Това трябва да ви накара да се разтревожите. Жълтите петна около очите често показват високи нива на холестерол. Причината за пожълтялото бяло на очите може да е чернодробно заболяване, запушване на жлъчните пътища или камъни в пикочния мехур. Непременно си запишете си час за преглед при лекар!

Устните

Много жени си поставят редовно червило. Точно поради това веднага забелязват, когато нещо не е наред с тях.

Сухи, спечени устни. Слънцето и вятърът изсушават устните и карат кожата ви да се напуква. Устните обаче могат да бъдат сухи и ако ги хапете и облизвате често. Слюнката съдържа киселини и ензими, които са вредни за деликатната кожа на устните.

Друга причина може да е дехидратацията, причинена от приема на твърде малко течности. Причината може да е и алергия: сменяли ли сте си наскоро пастата за зъби?

Напукани ъгли на устните. Цепнатините в ъглите на устните се появяват, когато имунната система е отслабена, както и след лечение с антибиотици. Те често показват липса на витамини от група В или на желязо. Ако цепнатините не изчезнат сами повече от 2 седмици, консултирайте се с вашия лекар. Това може да е сигнал за анемия!

Бузите

Обърнете внимание на цвета им и появата на петна по тях.

Зачервяване. Причинява се от силни емоции. Зачервяването може да е резултат и от алергии. Бузите, които почервеняват след пиенето на кафе, са симптом на розацея. Трябва да се консултирате с дерматолог.

Постоянното зачервяване на бузите след прием на алкохолни напитки може да е причинено от високо кръвно налягане. Проверете дали то е по-високо от 130/80. Ако да, отидете за консултация с лекар.

Кафяви петна или хлоазма по бузите. Появяват се под влияние на хормонални промени, след приемане на орални контрацептиви и при хиперфункция на щитовидната жлеза.

Петната могат да се появят и при излагане на по-силно на слънце. В този случай ще ви помогне ендокринолог.

Не забравяйте – лицето показва от какво страдате!

Откъс от книгата „Дишане по метода Бутейко. Уникални дихателни упражнения при 118 болести!”, econet

 

Дерматил Помага при:

Всякакъв вид сърбежи, екземи, драскотини, ухапвания от насекоми, ожулвания, изгаряния /слънчеви и термични/.

– Повлиява благоприятно при бебешки подсичания, както и акне.

– Ускорява заздравяването на рани.

– Подходящ при грижа за зряла, суха и напукана кожа.

– Няма неприятни усещания при употребата му – като болка или парене.

– След края на използването му не остават следи.

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *