Прекомерни газове в червата: Симптом на какви здравословни проблеми са?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Газовете в червата ни причиняват голям срам и неудобства. От друга страна, те са важен сигнал, че не всичко е наред със здравето ни.

Спокойно можем да кажем, че от всички храносмилателни проблеми газовете в червата причиняват най-много неудобства на хората. Като правило те често ни притесняват в най-неподходящия момент. Когато червата нямат възможност да се отърват от газовете, изпитваме силна коремна болка.

Газовете в червата са надежден индикатор за нашето здраве. Те се появяват в крайните етапи на храносмилателния процес. Следователно наличието или отсъствието на газове ни позволява да разберем колко правилно се извършва обработката на храната в тялото ни.

Какво казват газовете в червата за здравето ни?

Смилането на храната влияе върху функционирането на имунната система и човешките хормонални нива. От хормоните зависи дали човек ще изпитва нервно напрежение или тъга. Ето защо е дошъл моментът да се поспрете за малко и да погледнете по-отблизо вашето благосъстояние.

Синдром на раздразнените черва

Въпреки че основният симптом на това заболяване е редуването на запек и диария, първият му признак е прекомерното образуване на газове. Тези, които страдат от синдром на раздразнените черва получават газове много по-често. Газовете имат доста неприятна и силна миризма. Ако страдате от нещо подобно, препоръчително е да се консултирате с лекар.

Неправилното хранене

Нарушения в храносмилането може да възникнат, когато ядем твърде бързо и не дъвчем достатъчно добре храната си. В този случай храносмилателните органи нямат време да отделят соковете и киселините, необходими за смилането на храната. В резултат на това може да ни притесняват газове в червата и други храносмилателни смущения. Когато прибързаното хранене се превърне в навик, рискът от развитие на инфекции и алергии се увеличава. Всичко това провокира появата на излишни газове.

Газовете могат да бъдат симптом на язви и паразити

Газовете в червата могат да подсказват за наличието на чужди елементи в храносмилателните органи, както и за наличието на рани и язви. По правило такива патологии са придружени също така и от оригване. Тъй като тези проблеми не са свързани с хранителните навици на човек, те са доста лесни за забелязване. Ако имате подобни симптоми, консултирайте се със специалист възможно най-скоро. Тези проблеми могат лесно да бъдат решени, ако започнете своевременно лечение.

Непоносимост към определени видове храни и напитки

Може би си мислите, че това е алергия. Всъщност тялото не винаги изпитва толкова силни реакции към определени видове храни. Случва се газовете в червата да са единственият симптом на свръхчувствителността ви към някои храни. Наличието на газове показва, че храната, постъпила в тялото ви, не се обработва правилно. Имунната система при този случай не реагира по никакъв начин. Ето защо се препоръчва да наблюдавате здравето си, за да разберете каква храна ви причинява образуването на газове. Това ще ви позволи бързо да откриете източника на проблема.

Странични ефекти след прием на лекарства

Това може да е най-лесният случай. Връзката между приема на лекарства и появата на газове е доста лесна за откриване. По правило в този случай появата на симптомите съвпада с началото на лечението. Ако курсът на лечение е кратък, това няма да доведе до големи проблеми. За съжаление, същото не може да се каже за ситуациите, когато терапията е назначена за по-дълъг период от време. В този случай препоръчваме да обясните състоянието на лекуващия ви лекар.

По правило болестите могат да се лекуват с различни лекарства. Ето защо, ако възникнат описаните нежелани реакции от лекарства, винаги можете да замените предписаното с друг медикамент.

Няма съмнение, че газовете в червата са сериозен проблем. От друга страна, този неприятен симптом ни позволява да избегнем големи нарушения на здравето си в бъдеще. Стига да не го пренебрегваме и да не отлагаме консултацията си с лекар.

Тази информация ще ви позволи да се уверите дали всичко е наред със здравето ви или трябва да потърсите компетентна помощ.

Източник: steptohealth.ru

Генераторът за сребърна вода д-р Силвър рязко повишава имунитета и кондицията, премахва проблемите в стомашно-чревния тракт. Сребърната вода е мощно средство против простуди, грип, ангини и всякакви други възпалителни заболявания

Генератор за сребърна вода на д-р Силвър

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *