МЕДОКЛАВ БИС – помага за лечението при инфекции на бебета и малки деца, причинени от бактерии

Антибиотикът МЕДОКЛАВ БИС е предназначен да унищожава бактериите, причиняващи инфекции. Съставен е от две активни вещества – амоксицилин и клавуланова киселина. Прилага се за лечение на бебета и малки деца при инфекции на дихателните пътища, на синусите и средното ухо, на ставите, на пикочните пътища. А също и срещу инфекции на меките тъкани, кожата, зъбите.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да лекувате децата си с медикамента  МЕДОКЛАВ БИС?

  • Ако имат алергия към посочените активни вещества или към някоя от помощните съставки в лекарството (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако са имали тежка алергия от друг антибиотик – с отоци на врата, лицето или обрив на кожата.
  • Ако са боледували от жълтеница при лечение с антибиотик.
  • Ако имат чернодробни проблеми.
  • Ако са с жлезиста треска.
  • Ако не уринират редовно.
  • Ако страдат от бъбречни проблеми.

Непременно споделете с лекуващия лекар какви други медикаменти приема детето ви. В това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът МЕДОКЛАВ БИС може да  причини и нежелани странични реакции. Някои са изключително сериозни. Запознайте се внимателно с тях преди лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабрична опаковка на медикамента.

Какви вещества съдържа медикаментът МЕДОКЛАВ БИС?

Амоксицилин и клавуланова киселина са активните вещества в този антибиотик. 5 мл перорална суспения съдържат съответно по 400 мг амоксицилин като амоксицилин трихидрат и 57 мг клавуланова киселина като калиев клавуланат. Освен това лекарството съдържа още хипромелоза Е5 2910, ксантанова гума, захарин натрий, силициев диоксид, колоиден безводен силициев диоксид, оцетна киселина, вкус на ягода, който съдържа сукроза, пропилен гликол, малтодекстрин. А също и  вкус на праскова, вкус на лимон, вкус на акация, сукцинилова киселина, аскорбинова киселина.

Имайте пред вид, че антибиотикът МЕДОКЛАВ БИС съдържа натрий, калий и захароза.

Дозировка за пациенти с тегло под 40 килограма: Спазвайте абсолютно точно указанията на лекуващия лекар. Дозата се определя от лекаря според килограмите на пациента. А също и според общото му здравословно състояние.

В листовката стъпка по стъпка подробно е описан начинът на приготвяне за прием на лекарството. Преди приема на антибиотика флаконът трябва добре да се разклати. Медикаментът се взема малко преди или в началото на храненето. Дозите са разпределени през най-малко 4 часа.

След разреждането антибиотикът трябва да се използва в рамките на 7 дни и да се съхранява в хладилник.

НЕ лекувайте децата си с МЕДОКЛАВ БИС повече от две седмици. В случай на влошаване или  липса на подобрение – потърсете консултация с лекар.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, далече от преки слънчеви лъчи, във фабричната опаковка, при температура под 25 градуса. Следете кога изтича срокът на годност на лекарството.

Носител на разрешението за употреба и производител: Medochemie Ltd – Кипър.

Средна цена в аптеките 19 -20 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *