Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 добавки, които всеки може да пие ежедневно

Ето кои добавки пие Ричард Блумър, директор на лаборатория, която тества колко ефективни и безопасни за хранителните добавки

Кои добавки са наистина полезни?

Ричард Блумър проучва добавките и колко безопасни или ефективни са те повече от две десетилетия.

Той основава Центъра за изследване на хранителни добавки в университета в Мемфис, лаборатория, която тества дали продуктите осигуряват ползите, за които се претендира, отчасти поради личния му интерес към добавките и отчасти като средство за предоставяне на точна информация на потребителите .

Индустрията с добавките се разраства стабилно през последните години, като проучванията показват, че повече от половината възрастни в САЩ приемат такива продукти, според Американската медицинска асоциация.

Добавките са по-нерегулирани от лекарствата, което прави навигирането между хубавите и лошите продукти по-сложно.

Блумър използва добавки в продължение на много години. В своите изследвания той е открил доказателства, които предполагат, че някои съставки могат да подобрят различни аспекти на здравето, като физическото представяне и сърдечно-метаболитното здраве.

Ричард Блумър за хранителните добавки
Ричард Блумър, основател и директор на Центъра за изследване на хранителни добавки в университета в Мемфис

 

Ето какви добавки пие експертът всеки ден:

 

1. Рибено масло

Известно е, че омега-3 мастните киселини, които се съдържат в рибеното масло, са полезни за здравето на сърцето по редица начини. Омега-3 способства за намаляване на триглицеридите, забавя натрупването на плака, която втвърдява и блокира артериите и помага за понижаване на кръвното налягане.

Рибеното масло има и противовъзпалително действие, което според някои доказателства може да предпазва от мускулни болки. Едно малко проучване установява, че мъжете, които приемат три грама капсули рибено масло на ден в продължение на четири седмици, изпитват по-малко мускулна треска след тренировка, отколкото тези, които не го правят.

Ултра Омега-3
Ултра Омега-3 – за здраво сърце и кръвоносна система

 

Витамин D3

Витамин D помага на тялото да абсорбира калций и фосфор и е необходим за поддържането на здрави зъби, кости и мускули. Въпреки че можете да го получите от някои храни, като яйчни жълтъци и червено месо, слънчевата светлина е най-добрият източник.

Блумат приема витамин D3 заради полезните му метаболитни ефекти. Изследванията показват, че може да има връзка между ниските нива на витамин D и по-високия риск от развитие на метаболитни заболявания, включително затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови заболявания, като хипертония.

Течен витамин D3
Течен витамин D3 с вкус на горски плодове (Vitamin D3)- за здрави кости

3. Протеин

За да е сигурен, че получава достатъчно протеини през целия ден, Блумър изпива два до три протеинови шейка на ден. Той тренират активно и за него набавянето на протеини е много важно. Протеинът е от съществено значение за много телесни функции, включително мускулен растеж и задържане.

„Мисля, че за хората, които тренират, това е наистина добър начин да си набавят нужните протеини” казва той. „Сравнително евтино е и може да си намерите наистина качествен протеи почти навсякъде.“

Източници: https://www.businessinsider.com; https://www.freepik.com/

ПОКАЗАНТЕ ПО-ГОРЕ ДОБАВКИ НЕ СА КОНКРЕТНИТЕ ПРОДУКТИ, КОИТО Ричард Блумър ИЗПОЛЗВА.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *