Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нолпаза контрол: Помага при стомашен рефлукс – срещу киселини и връщане на храна в хранопровода

Медикаментът Нолпаза контрол е предназначен за краткосрочна терапия на киселините и на връщането на храна в хранопровода – това са симптоми на стомашния рефлукс. Активното вещество в това лекарство  – пантопразол, блокира помпата, произвеждаща киселината в стомаха, като по този начин намалява киселинността в стомаха.

Производителят предупреждава, че ако до две седмици след приема на медикамента не почувствате подобрение или състоянието ви се влоши, трябва да се консултирате с лекар. Облекчението на симптомите може да настъпи още от първия ден или след 2-3 дни от началото на лечението.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Нолпаза контрол?

  • Ако имате алергия към посоченото активно вещество или към някое от помощните вещества в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако се лекувате с ХИВ-протеазни инхибитори.
  • Ако в продължение на месец и повече сте се лекували срещу стомашно разстройство и стомашни киселини.
  • Ако сте над 55 години и отскоро симптомите ви на рефлукс са се променили.
  • Ако сте над 55-годишна възраст и всеки ден без предписание от лекар приемате медикамент срещу киселини.
  • Ако сте преживели операция на стомаха.
  • Ако сте имали язва на стомаха.
  • Ако сте с жълтеница или други чернодробни проблеми.
  • Ако страдате от други сериозни заболявания.
  • Ако сте имали кожна реакция от лекарство, което намалява киселините в стомаха.

НЕ приемайте медикамента Нолпаза контрол по-дълго от четири седмици, защото това може да ви причини други здравословни проблеми. НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават без рецепта.

Следете след приема на Нолпаза контрол да не се появят при вас следните симптоми, които изискват незабавна консултация с лекуващия ви лекар:

  • Ако без да сте на диета започнете да губите килограми.
  • Ако започнете да повръщате и това започва да се повтаря.
  • Ако започнете да повръщате материя, подобна на утайка от кафе – това е кръвоизлив.
  • Ако изпражненията ви станат смолисти и черни – признак на наличие на кръв.
  • Ако получите болки в стомаха или гърдите.
  • Ако при преглъщане почувствате затруднение или болка.
  • Ако се почувствате отпаднали – признак за анемия.
  • Ако получите тежка или продължителна диария.
  • Ако получите кожни обриви, особено по откритите части на тялото.
  • Ако ви се появят болки в ставите.

Ако страдате от лошо храносмилане или повтарящи се симптоми на стомашни киселини, редовно се консултирайте с лекуващия ви лекар. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Нолпаза контрол. Ако след приема на лекарството се почувствате замаяни или с влошено зрение НЕ шофирайте и не работете с машини.

Внимание! Медикаментът Нолпаза контрол може да причини и нежелани странични реакции, някои от които са изключително сериозни. Запознайте се внимателно с тях преди лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на медикамента.

Промяната в начина на живот и хранене също могат да помогнат за избавянето от неприятните киселини. Специалистите препоръчват да се храните бавно, да не преяждате, да спрете цигарите, да намалите кафето и алкохола. Не на последно място – да отслабнете, ако сте с наднормено тегло, да не носите стегнати колани и тесни дрехи.

Храните, които най-често причиняват излишни киселини са шоколад, тлъсти пържени храни, мента и ментови бонбони, домати, цитрусови плодове и сокове, кисели и пикантни храни.

 Какви вещества съдържа медикаментът Нолпаза контрол?

Пантопразол – по 20 мг във всяка стомашно- устойчива таблетка като пантопразол натриев сескихидрат, е активното вещество в това лекарство. Освен това в ядрото на таблетката то съдържа още кросповидон тип В, манитол, Е420 – сорбитол, натриев карбонат. А филмовото покритие съдържа още хипромелоза, титанов диоксид, повидон, пропилен гликол, жълт железен оксид, съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат – 30-процентова дисперсия, талк, полисорбат 80, натриев лаурилсулфат, макрогол 6000.

Дозировка за лица над 18 години: Винаги приемайте медикамента Нолпаза контрол точно както ви е предписал лекуващия лекар. Обичайната дозировка е по 1 цяла таблетка от 20 мг с вода преди хранене на ден по едно и също време. НЕ превишавайте препоръчителната доза.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, в оригиналната опаковка. Следете кога изтича срокът на годност на лекарството!

Носител на разрешението за употреба: KRKA, d.d. – Словения.

Производители: KRKA, d.d. – Словения.

TAD Pharma GmbH – Германия.

Средна цена в аптеките на медикамента Нолпаза контрол 6-7 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *