Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Капки за очи Нетилдекс – помагат при отекли, инфектирани от бактерии, раздразнени очи

Капките за очи Нетилдекс са антибиотик, който унищожава бактериите в очите и намалява възпалението. Прилага се когато очите са инфектирани, отекли и раздразнени. Съдържа две активни вещества – нетилмицин и дексаметазон. Капките са предназначени за лечение на възрастни. В случай, че след терапията не се чувствате по-добре или състоянието ви се влоши, трябва да потърсите консултация с лекуващия ви лекар.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Нетилдекс?

  • Ако имате алергия към посочените активни вещества в това лекарство или към някои други антибиотици, както и към помощните съставки в медикамента (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако лекар е установил, че имате прекалено високо вътреочно налягане.
  • Ако имате гъбична или вирусна инфекция вътре или около очите.
  • Ако сте прекарали или в момента сте с причинена от херпес симплекс инфекция.
  • Ако според лекар сте с инфекция, причинена от микобактерия.
  • Ако получите проява на синдрома на Кушинг – напълняване и оток на торса и лицето.
  • Ако имате проблеми с роговицата.
  • Ако някой от семейство ви или вие имате глаукома.

Имайте пред вид, че при продължително лечение с Нетилдекс може да получите потискане на функциите на бъбречните жлези. Можете да получите и зрители нарушения като замъглено зрение. Поради това консултацията с лекар е задължителна.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Нетилдекс, освен ако лекуващият им лекар не прецени, че е необходимо. Изчакайте зрението ви да се избистри след прилагане на капките преди да шофирате и да работите с машини.

Внимание! Продължителното лечение с Нетилдекс може да ви причини сериозни здравословни проблеми като: увреждане на нервите на очите, да получите катаракта. Този антибиотик може да ви причини и нежелани странични реакции, някои от които са много опасни. Прочетете внимателно всичко за тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на медикамента.

Какви вещества съдържат капките за очи Нетилдекс?

Дексаметазон 1 мг/мл (като дексаметазонов двунатриев фосфат) и нетилмицин 3 мг/мл (като нетилмицинов сулфат) са активните вещества в този антибиотик. Всяка една доза съдържа съответно по 0,9 и 0,3 мг от двете вещества. Освен това медикаментът съдържа още натриев цитрат, динатриев фосфат додекахидрат, пречистена вода, монобазов натриев монохидрат.

Начин на лечение за лица над 18 години: Винаги спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по 1 капка в засегнатото око 4 пъти на ден или както ви назначил лекарят. Продължителността на лечението обикновено е от 5 до 14 дни.  При инфекция по време на лечението носещите контактни лещи трябва да си свалят.

Предупреждение: В листовката са описани 11 стъпки при поставянето на капките за очи Нетилдекс. Разучете ги внимателно и ги спазвайте без отклонение. В противен случай рискувате да причините на очите си нови инфекции. А сериозно замърсените капки могат да ви оставят без зрение.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 30 градуса, в фабричната опаковка, която предпазва лекарството от влагата и светлината. Следете внимателно кога изтича срокът на годност на лекарството!

Носител на разрешението за употреба и производител: SIFI S.p.A. – Италия.

Средна цена в аптеките 29-30 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *