Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Анти-Алцхаймер: Как да предпазим здравето на мозъка си чрез начина на хранене?

9 много полезни и лесно изпълними препоръки на лекар, прехвърлил 100-те години

Диетата на нашите предци е съдържала голямо количество наситени мазнини и практически  никаква захар или бързи въглехидрати. В днешно време огромното мнозинство от хората консумират прекомерни количества въглехидрати, които освен това са силно рафинирани и преработени. Тази ситуация изигра значителна роля за бързо нарастващия брой пациенти със сенилна деменция и различни неврологични разстройства.

Д-р Кумерров, който прекрачи границата от 100 години, пише в своето изследване, че най-лесният начин да защитите здравето си е да избягвате колкото се може повече преработените храни.

За да се възстанови здравето на мозъка, както и на сърцето и на храносмилателния тракт, той съветва храната да се приготвя у дома, като в същото време се използват пресни, цели и натурални продукти.

Вижте тези негови полезни препоръки за здравето на мозъка

  1. Премахнете захарта и рафинираната фруктоза от вашата диета

Най-добре е да намалите захарта до минимум, а общото количество фруктоза да не надвишава 25 г на ден.

При инсулинова резистентност или други подобни нарушения това количество трябва да се намали до 15 гр.

  1. Намалете значително глутена и казеина

Това се отнася предимно за пшеницата и производните ѝ продукти. И за пастьоризираните млечни продукти. Но не се отнася за млечните мазнини като маслото.

Учените са провели изследване и са установили, че глутенът влияе негативно на естествената бариера, която отделя мозъка от кръвния поток.

В допълнение, глутенът повишава пропускливостта на чревните стени, което позволява на протеиновите молекули да проникнат в кръвта и да се установят по стените на кръвоносните съдове под формата на плаки.

Това насърчава възпалението на съдовете, влошава имунитета и индиректно влияе върху риска от развитие на болестта на Алцхаймер.

  1. Подобрете чревната си микрофлора

Това е лесно да направите, като включите ферментирали храни в ежедневната си диета.

В допълнение, висококачествените пробиотици ще помогнат за оптимизиране на микрофлората в храносмилателната си система.

  1. Увеличете здравословните мазнини в диетата си

Това важи особено за наситените омега-3 мастни киселини, от които мозъкът се нуждае за активното си функциониране.

Към „здравословните мазнини“ антиперспирантите включва месото и маслото от млякото на свободно отглеждани животни, кокосовото масло, авокадото, маслините и зехтина, ядките и жълтъците. Яденето на много от тези храни ще помогне да осигурите на мозъка си здравословни мазнини и ще предотврати увреждането на клетките, причинено от деменция.

  1. Намалете общите калории

Това ще помогне за елиминирането на инсулиновата и лептиновата резистентност, които допринасят за свързания с възрастта спад.

  1. Увеличете съдържанието на фолиева киселина и магнезий в диетата си

Добре е да включите в диетата си голямо количество пресни зеленчуци, плодове, ядки и семена, богати на полезни микроелементи.

  1. Физическа активност

Гимнастическите упражнения и всяка физическа активност ускоряват протеиновия метаболизъм и забавят появата и прогресията на болестта на Алцхаймер.

  1. Изчистете живака и алуминия от тялото си

Живакът се намира в някои зъбни пломби, а основният „доставчик“ на алуминий е незалепващото покритие на съдовете за готвене и антиперспирантите (продукти, които контролират изпотяването).

Мерките за детоксикация и правилното хранене ще помогнат за премахване на токсичните вещества от живак и алуминий.

  1. Намалете антихолинергиците и статините

Има много лекарства, чиято неконтролирана употреба допринася за повишен риск от болестта на Алцхаймер.

Те включват някои наркотични болкоуспокояващи, антихистамини, антидепресанти и някои лекарства за безсъние и нощно напикаване.

* Антихолинергиците са вещества, които инхибират действието или блокират свързването на невротрансмитера ацетилхолин към неговите рецептори в нервните клетки на централната и периферната нервна система.

* Статините  са терапевтични средства, които са предназначени за намаляване на нивата на холестерола.

Статините увеличават риска от диабет, като повишават нивата на кръвната захар и намаляват нивата на коензим Q10. По този начин допринасят за мускулната умора, болезненост, сърдечна недостатъчност, болестта на Паркинсон и болестта на Алцхаймер.

Източинк: Econet

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *