Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Неоглинид – помага на страдащите от диабет тип 2 за ефективен контрол на кръвната захар

Медикаментът Неоглинид е предназначен за терапия на страдащите от диабет тип 2. При това заболяване панкреасът не произвежда достатъчно инсулин, поради което липсва контрол върху нивото на кръвната захар. Това е неинсулинозависим диабет. Неоглинид стимулира панкреаса да освобождава повече инсулин по време на хранене. Ендокринолозите го предписват в случаите, когато наднорменото тегло и физическата активност не успяват да свалят високите нива на захар в кръвта.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента Неоглинид?

  • Ако имате алергия към активното вещество в това лекарство – репаглинид, или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от инсулинозависим диабет тип 1.
  • Ако страдате от тежки чернодробни проблеми.
  • Ако имате диабетна кетоацидоза.
  • Ако детето ви е на възраст под 12 години.
  • Ако сте на възраст над 75 години.
  • Ако вземате лекарство за намаляване на липидите в кръвта ви.
  • Ако страдате от сериозни проблеми на бъбреците.
  • Ако наскоро сте прекарали тежка инфекция или друго тежко заболяване.
  • Ако ви предстои сериозна хирургична операция.
  • Ако получите хипогликемия.
  • При по-интензивно физическо натоварване.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Неоглинид. Работата с машини и шофирането трябва да се извършват внимателно, ако получавате често хипогликемия.

Внимание! Медикаментът Неоглинид може да причини и нежелани странични реакции, някои от които са много сериозни. Запознайте се внимателно с тях преди лечението с това лекарство. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на Неоглинид. Имайте пред вид, че ако приемате твърде малко от това лекарство захарта в кръвта ви може да се повиши твърде много.

Какви вещества съдържа медикаментът Неоглинид?

Репаглинид е активното вещество в това лекарство. Освен това като помощни съставки то съдържа още микрокристална целулоза, безводна лактоза, повидон КЗО, полакрилин калий, оранжево жълто – не във всички разфасовки, хинолово жълто – не във всички разфасовки, магнезиев стеарат.

Дозировка: Спазвайте абсолютно точно предписанията на лекуващия ви лекар. Началната обичайна доза е по 0,5 мг преди всяко основно хранене с чаша вода. Максималната препоръчителна доза е по 16 мг на ден.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, в оригиналната опаковка, на сухо място. Следете кога изтича срокът на годност на Неоглинид!

Носител на разрешението за употреба: Нео Балканика ЕООД, ул. „Земляне” 35, София 1618 – България.

Производител: МС ФАРМА АД, ул. „Земляне” 35, София 1618 – България.

Средна цена в аптеките 12-13 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *