Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Неофуроксим – помага при бактериални инфекции на гърлото, синусите, ухото, белите дробове, пикочните пътища

Антибиотикът Неофуроксим, който е от групата на цефалоспорините, унищожава причиняващите инфекции бактерии в организма. Подходящ е за терапия и на деца над 3 месеца, и на възрастни. Помага срещу инфекции на синусите, гърлото, белите дробове, средното ухо и пикочните пътища. А също и при инфекции на меките тъкани и кожата. Неофуроксим се използва и срещу причиняваната от кърлежи Лаймска болест.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с антибиотика Неофуроксим?

  • Ако имате алергия към цефалоспоринови медикаменти или към някоя от помощните съставки в този антибиотик (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте получавали тежка алергия към антибиотици като карбапенеми, монобактами или пеницилин.
  • Ако при лечение с някои антибиотици сте получили белене на кожата, тежък обрив, мехури или язви в устата.
  • При подобна реакция към Неофуроксим потърсете незабавна лекарска помощ.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате. В това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Антибиотикът Неофуроксим може да причини и нежелани странични реакции. Някои от тях са изключително опасни. Запознайте се внимателно с тях преди лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на този медикамент. Бременните и кърмещи жени могат да се лекуват с Неофуроксим задължително след консултация с наблюдаващия ги лекар. Този антибиотик може да попречи на способностите за работа с машини и за шофиране.

Какви вещества съдържа антибиотикът Неофуроксим?

Цефуроксим като цефуроксим аксетил – по 500 мг цефуроксим във всяка таблетка, е активното вещество в този медикамент. Освен това той съдържа още кроскармелоза натрий, микрокристална целулоза, колоиден безводен силициев диоксид, натриев лаурил сулфат, макрогол 400, хипромелоза – 5сР, хидрогенирано растително масло, титанов диоксид.

Дозировка за възрастни и за деца над 3 месеца: Спазвайте абсолютно точно указанията на лекуващия ви лекар. Препоръчителна обичайна доза зависи от вида и тежестта на инфекцията. По 250 до 500 мг два пъти на ден с малко вода след хранене, което прави ефекта от лечението по-добър. НЕ дъвчете, не разделяйте или чупете таблетките. Дозата за деца е чувствително по-малка – определя се единствено от лекар. Дори да се почувствате добре – НЕ спирайте курса на лечение, за да не рецидивира инфекцията ви.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Следете кога изтича срокът на годност на това лекарство!

Носител на разрешението за употреба: НЕО БАЛКАНИКА ЕООД – България.

Производител: МС ФАРМА АД – България.

Средна цена в аптеките 21-22 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *