Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ОстеоД – заздравява костите, предпазва ги от увреждания, подпомага усвояването на калция

Медикаментът ОстеоД е предназначен за лечение на лица с бъбречна остеодистрофия, които страдат от хронична бъбречна недостатъчност. Активното вещество в този препарат е калцитриол, който е матаболит на важния за костите витамин D. Прилага се също така за лечение на остеопорозата – намаляването на плътността на костите, причинена от менопаузата при жените.

Лекарственият продукт ОстеоД подпомага тялото да усвоява от храната повече калций, което заздравява костите и ги предпазва от увреждане.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента ОстеоД?

  • Ако имате алергия към посоченото активно вещество или към някоя от помощните съставки в лекарството (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте свръхчувствителни към други медикаменти, които съдържат витамин D.
  • Ако сте с хиперкалциемия – високи нива на калций в кръвта.
  • Ако при вас са налице множествени мекотъканни калцификати.
  • Ако се чувствате зле заради високото ниво на витамин D в организма.
  • Ако сте обездвижени.
  • Ако страдате от заболявания на бъбреците.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът ОстеоД  може да причини нежелани странични реакции, някои от които могат да бъдат много сериозни. Запознайте се внимателно с тях преди да започнете лечението. Докато се лекувате с ОстеоД НЕ приемайте други препарати, които съдържат витамин D. Спазвайте точно хранителния режим по отношение на млечните продукти, за да не получите нежелана странична реакция.

Бременните и кърмещите жени задължително трябва да се консултират с лекар преди приема на ОстеоД. Този медикамент НЕ се отразява негативно на способността за шофиране и за работа с машини.

Какви вещества съдържа медикаментът ОстеоД?

Калцитриол – по 0,25 микрограма във всяка капсула, е активното вещество в това лекарство. Капсулата съдържа по 10,73 mg сорбитол. Освен това в лекарството има още фракционирано кокосово масло, както и Е- тата бутилхидроксианизол и бутилхидрокситолуен. А мастилото съдържа Е-тата черен железен оксид и рафиниран шеллак.

Дозировка: Спазвайте без отклонения указанията на лекуващия ви лекар. Препоръчителната доза е по 1 капсула на ден, която се приема цяла, с вода. Според състоянието ви, лекуващият ви лекар може постепенно да увеличава дозата. Имайте пред вид, че възстановяването на костите отнема продължително време.

Една опаковка с медикамента ОстеоД съдържа 30 меки капсули.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 30 градуса по Целзий, във фабричната опаковка. Следете кога изтича срокът на годност на лекарството!

Носител на разрешението за употреба: Teva B.V. – Нидерландия.

Производители: Балканфарма-Дупница АД, България.

Pharmachemie B.V. – Нидерландия.

Teva Pharmaceuticals Europe B.V. – Нидерландия.

Средна цена в аптеките 8-9 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *