ОРУНГАЛ – помага при гъбични инфекции на очите, устата, вагината, кожата, вътрешните органи

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Медикаментът ОРУНГАЛ е предназначен за лечение на гъбични инфекции, които могат да се развият по кожата, в устата, във вагината, ноктите, вътрешните органи, очите.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента ОРУНГАЛ?

  • Ако имате алергия към активното вещество итраконазол или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте бременна – само с разрешение на лекар.
  • Ако има вероятност да забременеете.
  • Ако сте бременна и кърмите.
  • Ако страдате от сърдечна недостатъчност.
  • Ако имате други проблеми със сърцето.
  • Ако имате здравословни проблеми с черния дроб.
  • Ако страдате от бъбречно увреждане.
  • Ако по време на лечението развиете свръхчувствителност към светлината.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате. В това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. ОРУНГАЛ влиза във взаимодействие с много медикаменти. Има лекарства, които НИКОГА  не трябва да се приемат заедно с ОРУНГАЛ.

Внимание! Лечението с медикамента ОРУНГАЛ може да причини нежелани странични реакции, някои от които са изключително сериозни и изискват спешно търсене на лекарска помощ. Запознайте се внимателно с тях преди лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството. Особено внимателни трябва да бъдат алергичните, трансплантираните и лицата със СПИН.

Медикаментът ОРУНГАЛ може да причини замъглено или двойно виждане, замаяност, загуба на слуха. НЕ работете с машини и НЕ шофирайте, ако при вас се появят такива симптоми.

Какви вещества съдържат капсулите ОРУНГАЛ?

Итраконазол е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още съставени от захароза, пречистена вода и царевично нишесте захарни сфери, макрогол, хипромелоза. Отделно капсулата съдържа още еритрозин и Е-тата: титанов диоксид, желатин, индиготин.

Дозировка: Спазвайте абсолютно точно указанията на лекуващия ви лекар.  Капсулата се приема веднага след хранене с малко вода. Дозировката се определя според състоянието и мястото на инфекцията. Колко ще продължи лечението ще определи лекуващия ви лекар. НЕ предозирайте и НЕ вземайте двойна доза, ако сте пропуснали прием на лекарството.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 30 градуса. Следете кога изтича срокът на годност на медикамента ОРУНГАЛ.

Носител на разрешението за употреба: Johnson & Johnson d.o.o. – Словения

Производител: Janssen-Cilag S.p.A. – Италия

Средна цена в аптеките 23-24 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *