Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Олмезид – разширява кръвоносните съдове, подпомага контрола над високото кръвно налягане

Медикаментът Олмезид е предназначен за лечение на страдащите от хипертония или високо кръвно налягане. Ефектът му се дължи на способността да разширява кръвоносните съдове. Оставено без лечение това заболяване може да причини инсулт, сърдечен пристъп, ослепяване, бъбречна недостатъчност. Хранителният режим и физическата активност са от решаващо значение за контрола над високото кръвно налягане.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Олмезид?

  • Ако имате алергия към активните вещества в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте бременна след третия месец.
  • Ако страдате от камъни в жлъчката.
  • Ако очите и кожата ви са пожълтели.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако бъбречната ви функция е нарушена.
  • Ако страдате от заболяване на черния дроб.
  • Ако имате проблеми със сърдечния мускул или с клапите на сърцето.
  • Ако сте с тежко повръщане, ако имате диария.
  • Ако приемате високи дози диуретици.
  • Ако диетата ви е бедна на сол.
  • Ако нивата на калий в кръвта ви са повишени.
  • Ако имате здравословни проблеми на надбъбречните жлези.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Олмезид. При лица от африкански произход това лекарство действа по-слабо. Този медикамент може да ви направи замаяни и сънливи. НЕ работете с машини и не шофирайте докато това състояние не отшуми.

Внимание! Медикаментът Олмезид може да причини и нежелани странични реакции, някои от които са много сериозни. Внимателно се запознайте с тях преди лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът Олмезид?

Олмесартан медоксомил – по 20 мг във всяка таблетка, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още като помощни вещества микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, колоиден безводен силициев диоксид, титанов диоксид, полиетилен гликол, хипромелоза.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Той ще ви определи дозата – от 10, 20 или 40 мг, според състоянието ви. С чаша вода приемайте по 1 таблетка на ден, желателно е сутрин по едно и също време. Без значение дали с или без храна.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Други специални изисквания за съхранение Олмезид от 20 мг няма. Ако обаче е от 40 мг. трябва да се съхранява при температура по-ниска от 30 градуса. Следете кога изтича срокът на годност та лекарството!

Носител на разрешението за употреба: STADA Arzneimittel AG – Германия.

Производител: Hemopharm GmbH – Германия.

Средна цена в аптеките 13-14 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *