Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Олместа – помага за лечението на високо кръвно налягане при деца, юноши и възрастни

Медикаментът Олместа е предназначен за лечение на хипертония или на високото кръвно налягане за тийнейджъри до 18 години, както и при деца над 6 години. Това състояние трябва да се лекува, тъй като може да причини увреждания на кръвоносните съдове в такива важни органи, каквито са мозъкът, сърцето, очите, бъбреците.

Още по тежките последици от нелекуваното високо кръвно налягане са инсулт, ослепяване, бъбречна или сърдечна недостатъчност. Следенето на стойностите на кръвното налягане е важно, тъй като хипертонията може да протича и без симптоми. Подходящата диета и физическата активност помагат за справяне с този сериозен здравословен проблем.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се използва медикаментът Олместа?

  • Ако имате алергия към активното вещество олмесартан медоксомил или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате жълтеница.
  • Ако имате камъни в- или запушване на жлъчката.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако сте с нарушени бъбречни функции.
  • Ако страдате от чернодробно заболяване.
  • Ако страдате от сърдечна недостатъчност.
  • Ако имате проблеми със сърдечния мускул или със сърдечните клапи.
  • Ако приемате високи дози диуретици.
  • Ако имате проблеми с надбъбречните жлези.
  • Ако диетата ви е с ниско съдържание на сол.
  • Ако имате диария или тежко повръщане.
  • Ако съдържанието на калий в кръвта ви е високо.

НЕ забравяйте да споделите какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Олместа. При чернокожи пациенти ефектът от това лекарство е по-слаб. Ако по време на лечението се почувствате замаяни или сънливи – НЕ работете с машини и НЕ шофирайте, докато това състояние не отшуми.

Внимание! Медикаментът Олместа може да причини нежелани странични реакции, някои от които са много сериозни. Преди лечението се запознайте внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на това лекарство.

 Какви вещества съдържа медикаментът Олместа?

Олмесартан медоксомил – по 20 мг във всяка таблетка, е активно вещество в това лекарство. Освен това в ядрото на таблетката то съдържа още лактоза монохидрат, която е частично заменена с хидроксипропилцелулоза, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза. А покритието на таблетката съдържа триацетин, хипромелоза, макрогол, титанов диоксид и също така лактоза монохидрат.

Дозировка: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по една таблетка на ден, освен ако лекарят не ви е предписал друга дозировка. Таблетката се приема с чаша вода, без значение с или без храна. Желателно е да правите това по едно и също време.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Специални изисквания за съхранение това лекарство няма.  Следете кога изтича крайният му срок на годност!

Носител на разрешението за употреба: Teva B.V. – Нидерландия.

Производител: Actavis Ltd. – Малта.

Средна цена в аптеките 14-15 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *